Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Unitra pw-3015 jako przedwzmacniacz

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Unitra pw-3015 jako przedwzmacniacz

Witam posiadam wyżej wymienioną Unitre.
    Chciałbym z niej zrobić przedwzmacniacz dodam że unitra chyba jest spalona bo jak puszczam muzykę to głośniki trzeszczą i buczą membrany chodzą w tył i przód , przedwzmacniacz jest mi potrzebny do końcówki sharp 8800h którą zakupiłem przez allegro i czekam aż dotrze a regulacja głośności komputerem będzie niewygodna.
    Z góry dziękuje za pomoc.:)

a nie wystarczy potencjometr?

Skomentuj

Może i wystarczy ale wolałbym jeszcze regulacje basu i wysokich tonów jeżeli jest wogóle taka możliwość zrobienia przedwzmacniacza z tej unitry , jeśli nie to zostane przy potencjometrze a czy można wykożystać potencjometr z unitry ma on 47 kΩ.

Skomentuj

ta unitra ma bardzo "wiekowe" brzmienie :/

Skomentuj

Wiem jakie ma brzmienie używałem tego wzmacniacza zanim się rozsypał te rozwiązanie ze zrobieniem z niego przedwzmacniacza ma być na około 1 miesiąca puźniej kupie przedwzmacniacz a sterowanie z komputera jest denerwujące można wykorzystać sam potencjometr i chyba tak zrobie teraz pytanie czy mógłbyś powiedzieć czy ten potencjometr się nadaje czy muszę kupić nowy i jeszcze 1 pytanie jak go podłączyć , prosiłbym o jakiś prosty schemat.

Skomentuj

potencjometr powinien sie nadać o ile nie będzie powodował trzeszczenia itp. Podłączasz go tak iż po lewej stronie dajesz masę, po środku wyjście(z potencjometru) na wzmacniacz, a po prawej stronie wejście sygnału. Masa jest wspólna.

Skomentuj

Dzieki za pomoc a czy mógłbyś wrzucić jakiś shemat tego podłączenia bo niezabardzo rozumiem co mam zrobic z tym środkowym cypkiem.

---------- Post dodany o 00:09 ---------- Poprzedni post o 23:34 ----------

A dobra już wiem jak połączyć na początku źle przeczytałem :).

Skomentuj

Zamieszczone przez N.D.S Zobacz posta
                czy mógłbyś wrzucić jakiś shemat tego podłączenia bo niezabardzo rozumiem co mam zrobic z tym środkowym cypkiem.
                http://www.fratu.pl/irek/files/Uniam...odlaczenie.pdf

Skomentuj

Czaruję...
                X