Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Trafo Pioneera a77x - pytanie

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Trafo Pioneera a77x - pytanie

Witam, mam okazje za 40zl zakupic jedno oryginalne trafo z pioneera a77x, jedyne co wyczytalem w sieci to ze ma 390W, jest to trafo BANDO ATS-216. chcialbym tym zasilic Holtona 200, ale nie moge nic znalezc nt napiec na jakich dziala ten transformator. Szukalem w manualu a77x ale pisze tam tylko model transformatora. Nie mam jak tego zmierzyc bo jest ono aktualnie 200km ode mnie, wiec czy moze ktos cos na ten temat wie?

Zamieszczone przez kqoo Zobacz posta
    Szukalem w manualu a77x
    Masz serwisówkę, czy zwykłą instrukcję? Bo w serwisówce te napięcia muszą być podane.

Skomentuj

Zamieszczone przez mbar Zobacz posta
      Masz serwisówkę, czy zwykłą instrukcję? Bo w serwisówce te napięcia muszą być podane.
      serwisowke , znalazlem wlasnie tam cos takiego:

wynika z tego ze napiecia beda +/- 59 czy +/- 52V ? i czy to nie za duzo dla holtona?

Skomentuj

Maxymalnie 65V +/-

A tutaj masz 59V +/-

Skomentuj

jeżeli holton to jeden kanał to takie trafo na jednego holtona starczy (równoległe połączenie uzwojeń wtórnych T1 T2). Przy dwóch holtonach nie wysterujesz ich.

---------- Post dodany o 15:42 ---------- Poprzedni post o 15:38 ----------

zakładam, że holton 200 ma 200W RMS@8ohm.
          Nawet danych na jego temat nie można znaleść w necie taki złom. A sam sklep altron juz go nie sprzedaje hehe

Skomentuj

Zamieszczone przez El_liero Zobacz posta
            taki złom
            A skad ty to wiesz:)?

Skomentuj

Nie na temat...
              Zamieszczone przez Marios221 Zobacz posta
              A skad ty to wiesz
              - z tematów na forum
              - z oceny Irka
              - z błędów jakie projektanci popełnili
              mało?

Skomentuj

Witam, mam okazje za 40zl zakupic jedno oryginalne trafo z pioneera a77x, jedyne co wyczytalem w sieci to ze ma 390W, jest to trafo BANDO ATS-216. chcialbym tym zasilic Holtona 200, ale nie moge nic znalezc nt napiec na jakich dziala ten transformator. Szukalem w manualu a77x ale pisze tam tylko model transformatora. Nie mam jak tego zmierzyc bo jest ono aktualnie 200km ode mnie, wiec czy moze ktos cos na ten temat wie?
                Kolego a tą moc 390w to określasz na podstawie tego że producent podaje maksymalny pobór z sieci 780w(2 trafa)?
                Bo producenci często podawali zawyżone wartości, niech Ci sprzedający poda dokładną wagę i przekrój drutu na uzwojeniu wtórnym, bo jak tak patrzę na zdjęcie tego sprzętu to trochę małe te trafka jak n prawie 400w nominalnej,

Skomentuj

Zamieszczone przez El_liero Zobacz posta
                  Nie na temat...

- z tematów na forum
                  - z oceny Irka
                  - z błędów jakie projektanci popełnili
                  mało?
                  Bo irek testowal smiec altrona a nie dobrze zaprojektowanego hexfeta,z tematów na forum ? jakich? O tym jakie to problemy maja ludzie kupujacy kit np.altrona z wyschłymi kondensatorami i niepoparowanymi tranzystorami?
                  I nastepnym razem nie sugeruj sie tym co pisza inni tylko sam sie przekonaj bo w tym momencie zaliczasz sie do sympatycznej grupy teoretyków...
                  Poprawiony holton według wskazówek irka na dobrej jakosci elementach jest naprawde bardzo dobra koncówka z żadnej innej nie da sie wykrzesać tak łatwo tak duzej mocy i jeszcze za takie pieniadze.
                  Proponuje sprawdzic na własnej skorze a potem krytykowac.

Skomentuj

Bo irek testowal smiec altrona a nie dobrze zaprojektowanego hexfeta
                    no a o czym jest mowa w tym temacie?
                    chcialbym tym zasilic Holtona 200
                    po co przytaczasz tutaj hexfeta?
                    Holton jest/był kitem altrona, więc nie wiem co wypisujesz. Co ma hexfet tutaj do gadania kiedy on jest innego producenta.
                    Dalej uważam, że holton to złom. (bez wprowadzonych poprawek, Irek raczej na pewno wiedział czego mu brakuje)
                    marios mamy podobne myślenie i zgodzę się ze zdaniem
                    I nastepnym razem nie sugeruj sie tym co pisza inni tylko sam sie przekonaj
                    a, że nie lubię takich przekomarzanek do niczego nieprowadzących i nie miałem go w rękach to z mojej strony koniec tematu.

Skomentuj

Zamieszczone przez krzychu73 Zobacz posta
                      Kolego a tą moc 390w to określasz na podstawie tego że producent podaje maksymalny pobór z sieci 780w(2 trafa)?
                      dokladnie z tego powodu, to jeden z wyzszych modeli wiec nie sadze aby byla to sciema. nawet gdyby mial 300w, to itak wystarczy mi do tej koncowki.

trafo jest juz u mnie podlaczony itp itd i mam maly problem. koncowka gra, mam skrzynke 40l BR 39hz, w niej gdn'a 20/80 [NIE 20/80/2] gra dosyc glosno, ale przy bardzo wysokich glosnosciach cewka uderza w glosniku i slychac jakby male charczenie., koncowka raczej nie jest za slaba przy tym trafo? zasilacz z 2x 10000uf 63v. czy mozliwe ze gdn 20/80 nie ma pelnej wytrzymalosci mocowej przy 40l? ma sporo mniejszy VAS od 20/80/2.

Skomentuj

czy mozliwe ze gdn 20/80 nie ma pelnej wytrzymalosci mocowej przy 40l?
                        Jeśli walisz mu basem poniżej Fb, to nie dziwota...

Skomentuj

A ja mam H600 po poprawkach wg wytycznych irka i moim zdaniem jest swietny...600wat za grosze w dodatku pracuje w pasmie 0-150hz wiec jakoś to sprawa umowna.
                          Ale jak grał pełnym pasmem na kolumnach to naprawde jest to całkiem fajny wzmaczniacz może jest niedopracowany ale i tak podbił moja yamache warta 1.5k

Skomentuj

Czaruję...
                          X