Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Zamówienia na PCB PA150 / BPA 300

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zamówienia na PCB PA150 / BPA 300

Zbieram zamówienia na PCB PA150/BPA300.

Dla tych co nie wiedzą, jest to układ 3xLM3886 w połączeniu równoległym, o mocy 150W. Natomiast po zmostkowaniu dwóch takich układów uzyskujemy moc 300W. W sam raz do subwoofera.

Projekt PA150 na wzór ze strony http://www.shine7.com/audio/pa150.htm.

Projekt w załączniku. Kto chętny niech pisze PW.
    Załączone pliki

Nie na temat...
    Postów 11
    juz widze tlumy ludzi ktorzy wplaca pieniadze...

Skomentuj

a od ilu postów mozna byc organizotorem zamówienia?:>

Skomentuj

Dział grupowych zamówień z konkretnymi wymaganiami miał powstać, tyle że niestety wszystko leży ze względu na nieobecność Q.. Mam nadzieję, że za jakiś czas powstanie taki dział, bo zamówień byłoby sporo dzięki temu.

Skomentuj

Nie na temat...
          tu nie chodzi o ilosc postow a o wiarygodnosc forumowicza.
          przeciez nikt nie chcialby aby taki organizujacy zamowienia zniknal z jego kasa...

Skomentuj

Zamieszczone przez marlowe Zobacz posta
            Natomiast po zmostkowaniu dwóch takich układów uzyskujemy moc 300W. W sam raz do subwoofera.
            Bez przesady taki audiofilski uklad do suba!? :) Pomijajac to ze to idiotyczna aplikacja ale jak ktos nie umie zrobic prawdziwego wzmacniacza to robi takie wynalazki :) O kosztach juz nie bede wspominal :)

Skomentuj

Wyjaśnij na czym polega idiotyczność aplikacji? pewnie wiele osób chciało by się dowiedzieć. O NAIM tez tak pisałes swoją drogą a ma wielu zwolenników.

Skomentuj

Hehe bo widzisz ja zamiast nabijać sobię liczbę postów takimi wypowiedziami jak Twoja siedziałem i przygotowywałem projekt :)

Ja Wam daję projekt, a Wy kierujecie zarzuty. Także proszę osoby nie zainteresowane układem o nie zaśmiecanie wątku. Nie tłumaczcie też dlaczego aplikacja jest idiotyczna, bo nie będziecie potrafili tego wytłumaczyć. Widać, że nie płynie to z doświadczenia. Nie sądzę abyście mieli to już za sobą. Osobom mocnym w gębie dziękujemy.

Piszcie kto chętny na pcb PA150 na PW.

Skomentuj

Aby zarzucić brak wiedzy Irkowi to trzeba być naprawdę zdesperowanym bo o ile miłym nie jest (i nie musi - sam nie jestem) to wiedzę na temat elektroniki ma ogromną.

Skomentuj

Zamieszczone przez .3lite Zobacz posta
                    Aby zarzucić brak wiedzy Irkowi to trzeba być naprawdę zdesperowanym bo o ile miłym nie jest (i nie musi - sam nie jestem) to wiedzę na temat elektroniki ma ogromną.
                    No masz rację, trzeba być szalonym, tym bardziej, że Irek ma ponad 4000 postów :)
                    Przecież wszyscy wiedzą, że im więcej masz postów tym więcej masz wiedzy! Hahahaha! :)

Dobra pośmialiśmy się z Was a teraz do rzeczy.

Projekt PA150 jest gotowy, zmiany następujące:
                    - pomniejszenie płytki
                    - przeniesienie wim ze spodu na górę płytki
                    - uzupełniono opisy

W załączniku wizualizacja, możecie w niej włączać i wyłączać warstwy, które Was interesują.

Zamówienia kierujemy na priva.
                    Dziękuję też wszystkim za dotychczasowe zainteresowanie.
                    Załączone pliki

Skomentuj

raczej proponuje jawnie

Skomentuj

Projekt PA150 jest gotowy, zmiany następujące:
                        - pomniejszenie płytki
                        - przeniesienie wim ze spodu na górę płytki
                        - uzupełniono opisy

W załączniku wizualizacja, możecie w niej włączać i wyłączać warstwy, które Was interesują.

Dziękuję też wszystkim za dotychczasowe zainteresowanie.
                        Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz posta
                        raczej proponuje jawnie
                        Jak ktoś lubi prywatne dane do wysyłki podawać na forum to może być i jawnie :)

Skomentuj

@marlowe: zarzucasz Irkowi brak wiedzy, a zasilanie ciągniesz dookoła płytki.

Widzę , ze pierwszy raz robisz zamówienie: zasady są takie, że listę robisz w wątku, a potwierdzasz mailem/PW z danymi do wysyłki.

P.S. nie wydaje Ci się, że w 150W wzmacniaczu 4400uF na gałąź to nieco za mało? Proszę uzasadnij, skąd taka a nie inna wartość.
                          Last edited by ov_Darkness; 22.06.2012, 23:16. Powód: jeszcze jedna rzecz:

Skomentuj

nikt nikomu nic nie zarzucał, gosc chce zrobic cos pierwszy raz i jedno co słyszy to czepianie sie... czasem trzeba komus podac ręke i nakierowac a nie negowac kazdy krok. 4400 na gałąź to opcja jak chcesz to wstaw mniejsze lub wieksze i bedzie cacy, jesli chcesz to zrobisz zasilacz oddzielny gdzie bedzie bateria chocby 100000000000uf czy to problem? wydaje mi sie ze nie. A płytka jest zrobiona na podstawie innej juz przez kogos zaprojektowanej i skoro była pomierzona i zasilanie do okoła nie wpływało na jakies odchylenia to czemu ma byc złe? Podobnie jak ktos chce zorganizowac zamowienie pireszy raz nie znaczy ze zrobi to zle. Wogóle to panowie jesli ktos ma klase i chce kogos oczernic lub negowac to powinien napisac prywatną wiadomosc do tej osoby co lezy na sercu a nie wylewac to na forumi tyczy sie to obu stron. Co z tego ze Irek jest swietnym konstruktorem, ma fajną wiedze i przyczynił sie do rozwoju diya audio. Zawsze nalezy pozostac człowiekem, będąc na jego miejscu nie pisał bym w stylu ze ej koles robisz to zle ale nie powiem Ci dlaczego bo mi sie niechce . Raczej uzasadnił bym co mozna poprawic bez zbędnej frustracji. Taka jest moja opinia. Pomagajmy sobie i JUŻ.

Skomentuj

Zamieszczone przez ov_Darkness Zobacz posta
                              @marlowe: zarzucasz Irkowi brak wiedzy, a zasilanie ciągniesz dookoła płytki.

Widzę , ze pierwszy raz robisz zamówienie: zasady są takie, że listę robisz w wątku, a potwierdzasz mailem/PW z danymi do wysyłki.

P.S. nie wydaje Ci się, że w 150W wzmacniaczu 4400uF na gałąź to nieco za mało? Proszę uzasadnij, skąd taka a nie inna wartość.
                              Ja to robię z myślą o dobrej zabawie. Po to, żeby kilka osób zamówiło a potem o tym rozmawiało. Po to, żeby tego samemu później posłuchać, itd.

Mimo, że Twoje pytanie bardziej ma na celu podważenie moich kompetencji niż zaspokojenie czystej ciekawości, odpowiem Ci na nie:

1. Zasilanie wokół płytki wynika z konieczności zastosowania szerokich ścieżek, ponieważ płyną tam wysokie prądy. Nie ma innej drogi aby puścić tak szerokie ścieżek.

2. Oczywiście należy przewidzieć odpowiednie zasilanie, wyposażone w odpowiednie kondensatory. U mnie na płytce razem z mostkiem prostowniczym jest przewidziane 6x10000uF. Nie ma sensu tego robić na płytce PA150 z przyczyn ekonomicznych. Chyba, że chcesz mieć 6 kobył na wielkiej płytce z obustronną warstwą miedzi, opisami, cynowaniem HAL i soldermaską z obu stron :) Tak się teraz zastanawiam, że faktycznie nie przemyślałeś tego pytania/zarzutu :)

Powiem Wam, że w moim przypadku takie głupie ataki nie są destruktywne. Trochę przeszkadzają w zorganizowaniu zamówienia, ale nie da się uniknąć każdego idioty na świecie :) Takie gadki potrafią zabić pasję, ale nie u mnie :) Ale na myśl, że masz/będziesz mieć kiedyś dzieci, to aż mi ich szkoda. Przecież one wszystko będą robiły po raz pierwszy. I co? Zabijesz w nich pasję?

Ja tam cieszę się jak mogę komuś coś wytłumaczyć. Bierzcie przykład :)

Co do zasad grupowego zamówienia każdy sposób, który prowadzi do otrzymania płytki przez zainteresowanych, jest dobry.

Ciesz się, że zarówno kat01 i ja, poświęciliśmy Ci po 5 minut, żeby wytłumaczyć Ci zasadę funkcjonowania w społeczeństwie, druka taka okazja może się nie powtórzyć :)

Skomentuj

Uwaga! grupowe zamówienie PA150 reaktywacja!
                                cena 35 pln za sztukę + koszty przesyłki

Wszystko jest opisane na pierwszej stronie tego wątku.
                                Rzadko tu wpadam więc info na marcinoselka@gmail.com

Skomentuj

Czaruję...
                                X