Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Głośnik 2 cewkowy, a wzmacniacz stereo

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Głośnik 2 cewkowy, a wzmacniacz stereo

Witam,

Pytanie pewnie dośc nietypowe, a odpowiedź jest pewnie banalna, no cóż wybaczcie mi moją niewiedzę. Czy mogę podłączyć głośnik 2 cewkowy do wzmacniacza stereo, a mianowicie każdą cewkę pod osobny kanał??

Miałem identyczny problem, poruszyłem go w wątku Pawła S. (dział car audio) Wychodzi na to, że jest to możliwe, chociaż zdania są podzielone. Argumenty przemawiają za nieszkodliwością takiego połączeniem, ja jednak chętnie poczekam aż ktoś jeszcze się wypowie.

Skomentuj

gdyby tak nie mozna bylo robic to by wielkie firmy nie robily pasywnych subwooferow na 2 cewkowych glosnikach

Skomentuj

Czyli bez problemu moge podłączyć stxa 12-2-500-2x4 pod np. pioneera a-66x?

Skomentuj

jezeli wzmacniacz obsluguje 4r i nie podlaczysz tam nic wiecej to tak
          jezeli planujesz zrobic tak jak wiekszosc poczatkujacych, czyli pod wyjscia A podlaczyc kolumny a pod wyjscia B suba to NIE ROB TAK!

Skomentuj

Dzięki, że rozwiałeś moje wątpliwości : ) Oczywiście nie zamierzam podłączać pod wzmacniacz jeszcze kolumn. Chce po prostu wykorzystać go jako napęd, ponieważ ciężko kupić panel o mocy 300w rms w rozsądnej cenie, dlatego też postanowiłem kupić jakiś wzmacniacz stereo minimum 2x100 4r. Może nie jest to najlepsze rozwiązanie, ackzolwiek ma to pograć trochę w domu później i tak pójdzie do auta. Za panel czy dobrą końcówkę zapłace 500zł, a wzmacniacz dostane juz za jakieś 200zł, chyba że macie inne rozwiązanie? : )

Skomentuj

Zamieszczone przez grzechupk Zobacz posta
              ja jednak chętnie poczekam aż ktoś jeszcze się wypowie.
              Ja u kolegi w samochodzie podłączałem 8" stx właśnie w ten sposób i hulało aż miło

Skomentuj

Zamieszczone przez tomszak Zobacz posta
                dlatego też postanowiłem kupić jakiś wzmacniacz stereo minimum 2x100 4r
                mam dokladnie tak samo
                kupilem 2 tanie panele po 120w i podlacze to do tego samego glosnika. w ten sposob za min 300zl mam poteznego suba aktywnego 240-250w

Skomentuj

Przepraszam za Offtop, ale może znacie jakieś wzmacniacze o dużej mocy? (min. 100W 4r na kanał) Chciałbym wiedzieć mniej więcej czego szukać.

Skomentuj

Czaruję...
                  X