Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

słuchawki - naprawa kabla w słuchawkach minijack

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

słuchawki - naprawa kabla w słuchawkach minijack

Witam. Kupiłem dziś słuchawki do biegania no i jeszcze dzis je zahaczyłem i przestały działać. Naderwały się przy rozdowjeniu bo zauważyłem zwężenie na obydwóch kabelkach. Przeciąłem je i probowalem złaczyć w dobtych miejsach ale nie działąja.Pomyślalem ze może i przy jacku sie naderwały albo przy słuchawkach. Miałem w szufladzie tanie słuchawki działąjące i wpadłem na pomysł zeby je połączyć ale niestety nadal nie działają, a najdziwniejsze jest to że przed obcieciem sprawdzalem i działały stare słuchawki a teraz nawet gdy podłącze styki to nie grają. Co źle robię?

druciki miedziane są pokryte jakimś lakierem, spróbuj to opalić zapalniczką i wtedy powinno przewodzić :)

Skomentuj

opaliłem, faktycznie cos sie palilo na nich :P ale nadal ani jedne ani drugie nie działają, mimo że przed przecięciem grały ;/

Skomentuj

Daj foty tych słuchawek jak to wygląda.

Skomentuj

Te czerwone słuchawki po lewej to te które naderwałem a czarne po prawej to te sprawne które przeciąłem. Próbowałem po opaleniu wszystkich kombinacji ale nic ani w czerwonych ani w czarnych ;/ nawet skrobałem jeszcze styki.
          Załączone pliki

Skomentuj

Do pomarańczowego kabla łączyłeś te czarne słuchawki? Spróbuj odwrotnie. Swoją drogą jesteś pewny, że dobrze to łączysz? Jeżeli pomarańczowe słuchawki zagrają na czarnym kablu to jack do wymiany(koszt ~1zł), jeżeli nie to pewnie coś w słuchawkach których teoretycznie się nie lutuje, wiec raczej do kosza.

Skomentuj

Jeżeli masz miernik, sprawdź nim przewody, skoro nie jesteś pewny co do ich "sprawności".

Skomentuj

dobre słuchawki się lutuje, więc nie koniecznie do kosza
                dokanałówki da radę rozebrać

Skomentuj

Teoretycznie są to "jednorazowe" słuchawki, w praktyce ludzie je naprawiają, ale człowiek który trzymał kilka razy w życiu lutownice raczej tego nie naprawi, choć nic nie zaszkodzi spróbować. Jednak takie kroki podejmowałbym po wykluczeniu innych możliwości uszkodzenia.

Skomentuj

Czaruję...
                  X