Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Jak podłączyć DVD z glośnikami do kina domowego.

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Jak podłączyć DVD z glośnikami do kina domowego.

Witajcie mam problem ponieważ niewiem jak podłaczyć głośniki do kina domowgo z DVD.
    W DVD (Thomson DTH 212e) mam wbudowane wyście 2xCINCH (STEREO) oraz cyfrowe
    COAXIAL. Przy głośnikach (ALPHARD 5.1) mam wbudowany wzmacniacz z weściami 5xCINCH oraz OPTICAL.( Chodzi mi o połączenie 5.1)

W internetowych sklepach widzialem prześciówki które umożliwiaą połączenie COAXIAL IN OPTICAL OUT i odwrotnie. CENA takiego czegoś to koszt 49-25$ ale dochodzi koszt przesyłki ok 40$. W polskich sklepach nie moge się doszukać tego typu rzeczy.

Jeżeli ktoś by wiedział gdzie w polskim sklepie można znaleźć takie coś to bardzo prosze o pomoc. Myśle że mogą istnieć zestawy gdzie można zrobić taką przejściówkę.

DVD ma wbudowane DTS
    Załączone pliki

a szukales na allegro? :) ( www.allegro.pl )
    Wesolych swiat

Skomentuj

Jesli to wspaniale DVD ma wbudowany dekoder DTS-u i zapewne Dolby Digital (AC3) to dlaczego nie posiada wyjscia 5.1 na cinczach????
      Prawda jest pewnie taka ze nie posiada zadnego dekodera dzwieku a tylko potrafi wyslac strumien cyfrowy na wyjscie COAXIAL. A tu nastepny problem dlaczego nie ma wyjscia optycznego bo przeciez to standard.

Druga sprawa to te kino domowe Alpharda. Pomijam juz brak wejscia Coaxial bo to tez powinien byc standard. Prawdopodobnie ten zestaw nie ma dekoderow DD a ni DTS a wejscie optyczne potrafi zdekodowac jedynie stereo lub co najwyzej analogowy ProLogic. Lepiej to sprawdz bo moze sie okazac ze masz kino domowe bez cyfrowego dzwieku wielokanalowego.
      W twoim przypadku chyba najprosciej by bylo kupic odtwarzacz DVD z wbudowanym dekoderem DD i podlaczenie z tym zestawem za pomoca szesciu cinczy.

Skomentuj

Czaruję...
      X