Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Gainclone pod 3W Classic?

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zamieszczone przez El_liero Zobacz posta
    http://allegro.pl/monobloki-ugoda-diy-i2523081779.html
    i niestety jak napisałeś

Napisał srekal34

cena jest nawet poniżej kosztu części

to mnie zasmuciłeś
    Nie na temat... te tranzystory mocy są naprawdę przykręcone do spodniej blachy obudowy? Jakim cudem wiedział co to podkładki silikonowe
    To jest niestety smutne, ale tak wygalda haj end w amatorskim wydaniu. Byle wszyscy duzo o wzmacniaczu mowili, byle go zrobic na super komponentach. Nie wazne ze o wzmacniaczach nie ma sie zielonego pojecia to cudo ktoro zawsze dobrze gra nie wazne jak sie podlaczy :)

Zamieszczone przez jamess8 Zobacz posta
    Ty za to powinieneś dostać mistrza w łapaniu za słówka, wyrywaniu cytatów z kontekstu i komentowaniu tego jakbyś nie umiał czytać ze zrozumieniem.
    A dziekuje :) Staram sie patrzec oczami amatora na to co inni pisza i niestety do takich wnioskow sie dochodzi. Tak pogadac to sobie mozemy przy piwku a tu trzeba wziasc na siebie troche odpowiedzialnosci ,bo to ludzie czytaja ktorzy chca sie czegos nauczyc.

Skomentuj

Zamieszczone przez El_liero Zobacz posta
      Nie wiem kolego co chciałeś skorygować w mojej wypowiedzi ale mogą spełniać nawet i liniową (hehe). A w żadnym wzmacniaczu (z 21 wieku) nie znajdziesz potka typu C. A tak na uboczu nie kupisz juz potencjometru z wykładniczym rozkładem rezystancji na ścieżce oporowej. A ponieważ autor ma problem odsłuchu, przy różnych nastawach "głośności", odnosiłem się do potencjometru Volume. I jeżeli myślisz, że oryginalne jego rozkład rezystancji jest wykładniczy to się mylisz.
      http://www.pwsz-ns.edu.pl/~aleksmar/...y/image035.jpg
      To akurat skomentował mój wykładowca z fizyki w taki sposób jak napisałem. Zaskoczyło mnie to, co on powiedział i byłem ciekaw co odpiszesz i czym się podeprzesz;-)

Skomentuj

Nie na temat...
        a skąd sie tu wziął twój wykładowca? ... jakiś spam tu walisz chłopie :)

Skomentuj

moze sie zwyczajnie podpytał i taką reakcję zaobserwował u swojego prowadzącego :)

Skomentuj

to było na wykładzie, nie ważne bo robi się offtop:-) Po krótce pisząc stwiedził, że potencjometry logarytmiczne mają charakterystykę wykładniczą i nie wie do końca skąd nazwa logaryticzne:-)

Skomentuj

Zaden potencjometr nie ma charakterystyki logarytmicznej ani wykladniczej! Do regulacji glosnosci stosuje sie specjalne charakterystyki i mozna sobie wybrac jaka sie chce pozatym zewnetrznymi elementami mozna ksztaltowac charakterystyke regulacji. Charakterystyka do glosnosci przypomina logarytmiczna dlatego tak sie nazywa takie potencjometry. Oczywiscie istnieja potencjometry o odwrotnej charakterystyce zwanej wykladnicza.

Skomentuj

A jak te specjalne charakterystyki wyglądają z ciekawości się zapytam?

Skomentuj

Czaruję...
                X