Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Co to za wzmacniacz ?

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Co to za wzmacniacz ?

Witam
    Mój kuzyn jakiś czas temu dostał od znajomego kawałek wzmacniacza którego postanowił wskrzesić ( choć moim zdaniem to pozbawione sensu). Tylko najciekawsze jest to ze nie wiadomo co to za wzmacniacz , no i schematu oczywiście brak. Brakuje mu trafa – poza tym podobno powinien być sprawny.
    Może Ktoś z Was po zdjęciach coś skojarzy. Będę wdzięczny za wszelkie sugestie.
    link do albumu:
    http://www.fotosik.pl/u/gryzon13/album/1250325

Wzmak wygląda dosyć ciekawie. Kondy główne są na 63V więc zasilanie trafo max 2x45VAC.
    Problemem może być wymagany jakiś dodatkowy odczep do zasilania prempa czy jakichś innych układów. Trzeba by się przyjrzeć płytce i zobaczyć gdzie znajduje się jakiś blok dodatkowego niskonapięciowego zasilacza.
    Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

a według mnie jak ktoś go wziął na części to proste że jest uszkodzony. No zastanówcie się. Zepsuł wzmacniacz, żeby zbudować taki sam/gorszy? (więcej mocy na tym samym trafie nie wyciągnie)

---------- Post dodany o 22:05 ---------- Poprzedni post o 22:00 ----------

luszti ja zaś uważam odwrotnie, że jest ciekawy/warty renowacji :)

---------- Post dodany o 22:07 ---------- Poprzedni post o 22:05 ----------

poszukaj na płycie PCB może będzie napisane co to za wzmacniacz, albo jakiś skrót, numer seryjny.

Skomentuj

Hm...historii tego wzmaka nie znam, jedynie próbuję pomóc kuzynowi jak mogę. Tylko ciężko dojść bez schematu, a odczepów trafo widać sporo miało. Według gościa od którego go dostał powinien być sprawny. Istnieje przypuszczenie że to jeden ze starych modeli kenwooda.

Skomentuj

Ile ma szerokości? Coś mały się wydaje
          Pomierz tranzystory, zobacz czy są sprawne bo wyglądają ciekawie

Skomentuj

Nie na temat...
            Zamieszczone przez LuSzTi Zobacz posta
            Wzmak wygląda dosyć ciekawie.
            Zamieszczone przez El_liero Zobacz posta
            luszti ja zaś uważam odwrotnie, że jest ciekawy/warty renowacji
            Jakieś problemy z czytaniem? Poza tym nick wypadałoby pisać tak jak jest a nie go przerabiać bo nie chce się shiftu nacisnąć na klawiaturze albo poprawnie go skopiować.
            Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

Nie na temat...
              ale najazd... nie obrażaj się. Gdzieś mi wcięło nie ",że nie jest ciekawy/warty renowacji"

Skomentuj

Czaruję...
              X