Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

wzmacniacz do systemu SpeakerWorkshop

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

wzmacniacz do systemu SpeakerWorkshop

Szukam propozycji na wzmacniacz/końcówkę mocy, służącą do zasilania mierzonego zestawu głośnikowego podczas pomiarów z użyciem systemu SW oparty o JIGa i wkładkę panasonika.
    Wymagana moc wyjściowa min 8W RMS @8ohm
    liniowe pasmo przenoszenia od 10Hz do 40kHz (pasmo 3decybelowe)
    konieczne wbudowane zabezpieczenia
    reszta parametrów mniej istotna.
    Kręcę się wokół scalaków i na razie lm3886 jest faworytem.
    Ktoś ma jakiś lepszy pomysł? Jakiś lepszy scalak?
    Last edited by El_liero; 22.10.2012, 11:56.

Ja zmajstrowałem sobie takiego JIG'a z preamp mic + TDA2050 + dzielnik z manuala arty + akumulator żelowy do zasilania. Uważam jednak że najprostszym wzmacniaczem jest kostka samochodowa np. TDA 1557. Plus tego jest łatwe zasilanie 12V i można ją zmontować na pająku. Niestety pasmo które oczekujesz od 10hz raczej nie osiągalne, no i do pomiaru impedancji zmostokowany układ niezbyt się nadaje.
    Załączone pliki
    Last edited by Marios; 22.10.2012, 12:41.

Skomentuj

Myślę, że nie ma co się spuszczać nad jakością kostki, skoro i tak jest jej charka w programie brana pod uwagę. Sam irek też widać nie stosuje lepszych końcówek, bo po co?
      http://www.fratu.pl/irek/?uni-jig,56

Skomentuj

Nie na temat...

Zamieszczone przez dolphin123 Zobacz posta
        Myślę, że nie ma co się spuszczać nad jakością kostki, skoro i tak jest jej charka w programie brana pod uwagę. Sam irek też widać nie stosuje lepszych końcówek, bo po co?
        http://www.fratu.pl/irek/?uni-jig,56
        Dokładnie tak. Tak na marginesie muszę przyznać że, te kostki samochodowe naprawdę fajnie plumkają jak na scalak + dwa kondensatory. :-)

Skomentuj

no to sprawa rozwiązana :)
          dzięki

Skomentuj

Czaruję...
          X