Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Transformatory sieciowe - ciągła oferta

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Transformatory sieciowe - ciągła oferta

Czy ma ktoś kontakt i chce się podzielić do kogoś kto nawija niedrogo i dobrze transformatory sieciowe totoridalne?
    Może to być "firma" garażowa. Im taniej tym lepiej.
    Będę wdzięczny.

Gdybyś był z Warszawy to wysłałbym cie na wolumen, tam jest gościu który nawija trafa "chałupniczo" ale wcale nie gorszej jakości. A bierze przy tym 10-20% (jak sie potargujesz to i jeszcze coś ugrasz) taniej niż np toroidy.

Skomentuj

A czemu szukasz takiego nawijacza ?
      Nie opłaca się taki "zakład rzemieślniczy" i jest niebezpieczny bo firma musi spełnić normy i zrobić test izolacji a taki "spec" to to już różnie - jak mu się nawinie tak będzie.
      Za te 20% to ja bym życia nie narażał.

Skomentuj

I tak ci nie zrobi teogo znacznie taniej niż toroidy. Fakt, że ceny wersji audio są chorędalnie wysokie (Dwa razy wyższe niż standard bez zalanego środka) ale masz pewność, ze będzie świetnie wykonane i nie zabuuczy ci ani razy w trakcie eksploatacji. Kolega ma z toroidów.pl wersję audio do uniampa i jest to według niego porządna robota nie wydająca z siebie najcichszego dzwięku.

Skomentuj

Zainwestowałem ostatnio w taki transformator na aukcji:

Opis:
          [code]
          Do sprzedania profesjonalnie wykonany specjalnie na zamówienie transformator z przeznaczenie do wysokiej jakości wzmacniacza Audio Hi-End.
          Transformator dużej mocy 500W, w całości zaimpregnowany żywicą dzięki czemu brak jakiegokolwiek brzmienia. Główne uzwojenie nawinięte grubszym drutem niż wynika to z mocy transformatora, szczególnie pod wzmacniacze mocy!

Wyprowadzenia uzwojeń:
          - 2x uzwojenie 2x15V/1A/fi1mm
          - 2x uzwojenie 7,5V/1A/fi1mm
          - uzwojenie 11V/1,5A/fi1mm
          - uzwojenie 2x38V/2,5mm^2
          - uzwojenia pierwotne 2x115V/fi1,5mm
          - ekran
          [/code]
          Opis traktuję z przymrużeniem oka ale jak z odprowadzaniem ciepła? Zerowe?
          Patrząc po przekrojach przewodów 500W to nie za dużo chyba? Wymiar całkowity 7,5 x 15,5cm.
          Sporo utargowałem i myślę, że dobrze na tym wyszedłem.

Skomentuj

No ale po co mi taka informacja skoro i tak nie wiem do kogo uderzyć... :)

Skomentuj

Są jeszcze chyba 2szt wystawione na aukcjach. Nie chce robić komuś reklamy żeby mnie o to nie posądzano. Nie mam nic z nim wspólnego.
              Powiem tyle - utargowałem ze 199zł na 160zł. Za tyle chyba się nie kupi takiego transformatora.
              Jeśli chciałby ktoś namiary to mogę podać tutaj w temacie (jeśli jest to dozwolone) lub na PW.
              Proponuję od razu pisać maila, że za np 150zł mogę kupić "od ręki". Pewnie się facet zgodzi.

Skomentuj

Tu możesz spróbować, parę razy zamawiałem w wersji do audio z miedzianym ekranem itp
                Rudnik Jarosław Cyfrotex
                Bochnia 32-700
                ul. Floris 31

Telefon (+48) 501042264

Skomentuj

Czaruję...
                X