Witam,
Posiadam:
- Obudowę
- 2x PCB Uniamp 150 v1
- Transformator 500W 2x38V jałowo
- Potencjometr Alps Blue 2x100k

Postanowiłem zrobić wzmacniacz stereo.
Jestem w trakcje wykonywania kolumn 8ohm.
Posiadam 2 pcb Uniamp'a które będą pracowały w mostkach.
Myślę, że 180W/8R na kanał wycisnę.
Problem w tym, że wpadło mi do głowy aby umożliwić pracę w trybie 4 kanałowym do oglądania filmów. Do tego zaaplikowałbym jakąś słabiutką końcówkę do głośnika centralnego i wyjście na subwoofer.
Myślę jak ładnie rozwiązać sprawę potencjometru stereo do pracy 4 kanałowej.
Może zrobić na tylnym panelu potencjometr z jakąś dyskretną gałeczką do regulacji tylnych głośników a przełączanie sygnału na przekaźnikach sterowanych przełącznikiem obrotowym na przednim panelu?
Wolałbym potencjometrów cyfrowych + impulsator nie stosować chyba, że dysponuje ktoś gotową aplikacją.
Czy da się ewentualnie zrobić sterowanie z pilota w trybie 5ch a potencjometrem w trybie stereo?
Może macie jakieś pomysły jak to rozwiązać?
Jakie radiatory zastosować?
A6023/60, A6023/80 czy A6023/100?
Posiadam:
- Obudowę
- 2x PCB Uniamp 150 v1
- Transformator 500W 2x38V jałowo
- Potencjometr Alps Blue 2x100k

Postanowiłem zrobić wzmacniacz stereo.
Jestem w trakcje wykonywania kolumn 8ohm.
Posiadam 2 pcb Uniamp'a które będą pracowały w mostkach.
Myślę, że 180W/8R na kanał wycisnę.
Problem w tym, że wpadło mi do głowy aby umożliwić pracę w trybie 4 kanałowym do oglądania filmów. Do tego zaaplikowałbym jakąś słabiutką końcówkę do głośnika centralnego i wyjście na subwoofer.
Myślę jak ładnie rozwiązać sprawę potencjometru stereo do pracy 4 kanałowej.
Może zrobić na tylnym panelu potencjometr z jakąś dyskretną gałeczką do regulacji tylnych głośników a przełączanie sygnału na przekaźnikach sterowanych przełącznikiem obrotowym na przednim panelu?
Wolałbym potencjometrów cyfrowych + impulsator nie stosować chyba, że dysponuje ktoś gotową aplikacją.
Czy da się ewentualnie zrobić sterowanie z pilota w trybie 5ch a potencjometrem w trybie stereo?
Może macie jakieś pomysły jak to rozwiązać?
Jakie radiatory zastosować?
A6023/60, A6023/80 czy A6023/100?
Skomentuj