Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Propozycje Końcówek Mocy do Małego Potworka

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Propozycje Końcówek Mocy do Małego Potworka

Witam.
    Ostatnio (jakiś rok) nie siedzę w temacie wzmacniaczy i pytam otwarcie co możecie polecić.

Założenia są proste 8 kanałowa końcówka mocy do kina domowego + możliwe że też końcówka mocy do subwoofera wbudowana.
    Minimum 80W na kanał (8ohm), 300W na suba.
    Trafo zamawiam pod projekt.
    Obudowa będzie z dość potężnymi radiatorami ale nie największa na świecie :]
    Do tego zestaw soft start, opóźnione załączenie i zabezpieczenie kolumn, jeśli będzie końcówka mocy suba to mam już zakupione filtr/sterowanie od irka.

Od razu piszę że symek odpada, jedynie pasuje mi na razie uniamp ale czy jest jakaś alternatywa ?
    Nie wysyłajcie schematów do projektów, potrzebuję PCB lub KIT do kupienia.

Raven coś nowego robi, kit chyba niedługo.

Wysyłane z mojego GT-N7000 za pomocą Tapatalk 2

Skomentuj

http://daudio.eu/viewtopic.php?t=552

Wysyłane z mojego GT-N7000 za pomocą Tapatalk 2

Skomentuj

może sławna ugoda? (wlaśnie szykuje sie zamowienie plyteki i chyba calych kitów na AS)
        napisz jeszcze jaką kasę chcesz wydać

Skomentuj

Kasa nie gra roli byle by założenie wzmacniacz spełniał, oczywiście w miarę rozsądku bo w niby audiofilię się nie łąduję co nie znaczy że dobrych jakościowo elementów nie będę kupował.
          Ten Alex odpada - za dużo płytek i będę miał problem rozmieścić to w obudowie (8kanałów po 3płytki na kanał !).
          Ugoda też od razu mi sie nie podobała, po pierwsze płytka dwustronna, może by przeszło ale znowu jest problem z montażem - cała powierzchnia pcb przylega do radiatora, poza tym dla mnie to jest ideowo to samo co uniamp gdzie uni wygrywa powierzchnią do radiatora, kosztem wykonania, ilością zabezpieczeń, i jednostronnością PCB.

Skomentuj

Zamieszczone przez maxdila Zobacz posta
            8kanałów po 3płytki na kanał
            To rzeczywiście wyjdzie ogromne :) Formalnie to 2 płytki na kanał . Zasilacz mógł by być wspólny :)
            No i nie ma sensu pchać takiego wzmacniacza na kanały efektowe szkoda kasy.

Chyba najsensowniejszy był by jednak UniAmp...

---------- Post dodany o 10:59 ---------- Poprzedni post o 10:57 ----------

LuSzTi miał tych Uni trochę...

Skomentuj

cos z ebaya, moze nap140

Skomentuj

Do LuSzTiego już piszę...

nap140 - http://www.ebay.com/itm/2pcs-x-NAP-1...item19cb4e356e
                O to chodzi ?... kto to miał i co o tym wie ?

Skomentuj

andrejos1 z forum AS. Zapytac nie zaszkodzi. Ta płytka to wierna kopia oryginału takze nie powinno byc kaszany we wzmacniaczu za 2tys funtów

Skomentuj

Zamieszczone przez maxdila Zobacz posta
                    nap140 - http://www.ebay.com/itm/2pcs-x-NAP-1...item19cb4e356e O to chodzi ?... kto to miał i co o tym wie ?
                    Ja bym tego nie ruszył. Równie dobrze. Eltron 100 z sankenami...
                    Tranzystor kompensacji prądu spoczynkowego zamontowany na płytce...

A muszą być koniecznie jednakowe ?
                    Nie wiem jak klient chce ale kanały na kanały efektowe wystarczy jakiś GainClone.
                    Na kanały przednie dał bym coś lepszego.

Skomentuj

tranzystor ma w oryginale mały radiatorek dokręcony do pytki, w zdjęciu spod linku poniosła fantazja budowniczego. Cóz moze schemat jest wiekowy ale ciężko znaleźć złe opinie o tej konstrukcji dlatego zasugerowałem.

Skomentuj

Klientem jestem ja sam :]
                        I tak chcę mieć 8 jednakowych kanałów, głównie ze względów:
                        - wizualnych
                        - możliwości podpięcia pod dowolne zaciski kolumn
                        - równego wzmocnienia kanałów
                        - i najważniejsze jednego zasilacza !

Skomentuj

Czaruję...
                        X