Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Pioneer A 401 tuning albo wkład do starej obudowy

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Pioneer A 401 tuning albo wkład do starej obudowy

Czy ktoś z forumowiczów podjąlby się tuningu tego wzmacniacza a zwłaszcza, czy ma jakeiś doświadcznie z tym typem? Napiszę o co chodzi. Otóż od niedawna słucham muzyki z kolumn diy na głośnikach Ushera. Jednak mimo niewatpliwej poprawy brzemienia w każdym aspekcie jest coś co mi przeszkadza, a mianowicie ciemne brzemienie wzmacniacza. Wyraźnie ciemne i mało barwne. Tak samo grał z poprzednimi skrzynkami.
    Bas jest zasadniczo OK, detale itp też w miarę. Ale barwa czy też jej brak nieakceptowalne.

Wiem że za 300 PLN _+ coś tam kupiłbym przyzwoity używany ale jest jedno ale: rodzina nie pozwoli na wymianę działającego klocka na inny. Jest jeszcze inna opcja - konstrukcja diy do środka a stare bebechy na śmietnika albo na częsci w rozliczeniu. (Niestety uważam, że zrobienie tego ad A do Z mnie przerasta i powiem szczeze - nie chcę sprawdzać czy mam rację). Jak w wojsku - liczy się sztuka
    Zatem gdyby ktoś mógl coś zaproponowac, byłbym wdzięczny.

proponuje pożyczyć od kogoś inny wzmacniacz i przekonać się czy inny "gra" inaczej. Heh.

Skomentuj

Sprawdzone na dówch zupełnie innych kolumnach. Od czasu do czasu słucham innych zestawów i widzę różnice, więc to nie jest tylko moja imaginacja. Heh.

Skomentuj

Zamieszczone przez kiszuriwalilibori Zobacz posta
        Wyraźnie ciemne i mało barwne.
        IMHO trzeba zastosować audiofilską żarówkę rozjaśniającą >[:]=]=[

Skomentuj

Zamieszczone przez avexir Zobacz posta
          IMHO trzeba zastosować audiofilską żarówkę rozjaśniającą >[:]=]=[
          No włąśnie o coś takiego mi chodzi:biggrin:

Skomentuj

Ja rozumiem jesli to byłby stary wzmaczniacz z rozjechanymi parametrami kondów albo jakas perełka ale w takie cos nie ma totalnie sensu pakować pieniedzy.
            Jesli gra to go zostaw bo mozesz go tylko popsuc

Skomentuj

Zamieszczone przez Marios221 Zobacz posta
              Ja rozumiem jesli to byłby stary wzmaczniacz z rozjechanymi parametrami kondów albo jakas perełka ale w takie cos nie ma totalnie sensu pakować pieniedzy.
              Jesli gra to go zostaw bo mozesz go tylko popsuc
              Ano właśnie, gra i póki gra jest nie do ruszenia. Zgadzam się oczywiście, że to nie jest perełka, stąd pomysł, żeby zostawić z niego samą obudowę. Zacząłem sobie czytać o Uniampie, Symasymie czy prostych układach na lampie EL 84 ale choćby było to bardzo proste to raczej przekracza moje możliwości. Stąd wątek.

Skomentuj

Czaruję...
              X