Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Denon AVR-2800 / AVR-2106 czy Pioneer VSX c501 do 5.1 ?

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Denon AVR-2800 / AVR-2106 czy Pioneer VSX c501 do 5.1 ?

Witam, obecnie mam Sony MHC-S9D jednak nie do końca sprawny sprzęt, regulacja głośności nie działa jak trzeba, przy ściszaniu podgłaśnia i odwrotnie, ciężko ustawić pożądany poziom głośności no i zabiera sporo miejsca, mocno się grzeje i potrafi wyłączyć, mam do wyboru:

Denon AVR-2800 - 99 GBP
    Denon AVR-2106 - 149 GBP
    Pioneer VSX c501 - 69 GBP

Do tego mam 5 szt. Tibo Audio Edge Mini oraz mam dostać od znajomego suba Yamaha YST SW305 (co o nim sądzicie?). Do sony po optyku mam podłączony telewizor Samsung 42'' (do telewizora dekoder HD Cyfry+ po HDMI). Filmy z dekodera lub pendrive.

Poszukaj jakiegoś Sonego z serii es.

Skomentuj

Może 2000ESD + N220 ? :)

Skomentuj

Z tych trzech to brałbym Denon AVR-2106 i do w/w zestawu nie potrzeba lepszego sprzętu, AVR-2800 nie jest gorszy ale wyraźnie starszy, a c501 może być za cienki.
        Przy małych monitorkach musisz mieć subwoofer ,ten co napisałeś jest na 2x 8" i efektywnością pewnie wystarczy ,ale nie zejdzie b.nisko.
        Taki zestaw do kina będzie wystarczający (nie jeśli duży metraż), a w stereo będzie kiszka.

2000ESD + N220 co ten sprzęt ma wnieść, nie uważasz że do reszty zestawu to troszkę na wyrost?
        Last edited by krzychu73; 27.02.2013, 06:38.

Skomentuj

Zamieszczone przez dolphin123 Zobacz posta
          Może 2000ESD + N220 ? :)
          Zacznijmy od tego że to stereo i przekracza budżet,a to ma być aplituner kina domowego.
          Miałem na mysli raczej coś pokroju Sony STR-DA5200ES

Skomentuj

procesor 2000esd jest 8kanałowy, w tym dwa suby. Zaletą takiego preampa jest możliwość podłączenia swoich końcówek mocy. Składasz 3 Uniampy i masz kino jak ta lala...

Skomentuj

Zamieszczone przez dolphin123 Zobacz posta
              procesor 2000esd jest 8kanałowy, w tym dwa suby. Zaletą takiego preampa jest możliwość podłączenia swoich końcówek mocy. Składasz 3 Uniampy i masz kino jak ta lala...
              Tak i przy okazji zostawisz niezła sumke.
              Poleciles 220 a ta koncóweczka to stereo
              Poza tym Sony es a uniamp?
              no bez zartów to nie ten poziom:)

Skomentuj

No nie, bo wg mnie Uniamp gra lepiej :)
                A soniacz jest 4kanałowy...

Skomentuj

Wg mnie Es'y powyzej 5 serii lepiej rozstawiaja scene od uni.
                  Poza tym jałowa dyskusja bo cena samego preampu jest 3 wyższa niz zakładana cena amplitunera

Skomentuj

Czaruję...
                  X