Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Sharp sx 8800h(gy)

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Sharp sx 8800h(gy)

Witam ma pytanie , odnośnie wyżej wymienionego Sharp'a otóż jak uruchomić tylne wyjście głośnikowe , po podłączeniu głośników nie wydobywa się z nich żaden dźwięk. Wiem że w środku końcówki mocy są dwa trafa i dwa scalaki , i jestem ciekaw czy jeden scalak jest od prawego kanału , a drugi od lewego czy jeden scalak odpowiada za przednie wyjścia A i B , a drugi za tylne wyjście. Z góry dzięki za pomoc :)

Z przodu masz przycisk "Speakers A B" nim wybierasz który zestaw kolumn ma grać. Każdy ze scalaków odpowiada za jeden kanał.

Skomentuj

Tak, ale chodzi mi o dodatkowe wyjście z tyłu rear speakers.

---------- Post dodany 15.03.2013 o 16:14 ---------- Poprzedni post 14.03.2013 o 16:38 ----------

Nikt nie zna odpowiedzi na to pytanie ?:(

Skomentuj

Co tu odpowiadać jak wszystko powiedziane? Przecież masz końcówkę stereo i wybierasz między głośnikami podłączonymi pod wyjścia A lub B i nie można słuchać Quadro. Chyba że połączysz kolumny szeregowo lub równolegle tak by miały impedancje min 8ohm i podłaczysz pod zaciski A lub B i wtedy będą 4 kolumny działać. Choć nie zalecam takiego połączenia, kolumny musiały by być takie same - mieć taki sam wykres impedancji.

Skomentuj

Wiem że nie można słuchać na A i B (Front) Speakers jednocześnie , mi chodzi o wyjście (Rear) Speakers zaznaczone na czerwono na zdjęciu http://imageshack.us/photo/my-images...ztytuuxbn.png/

Skomentuj

Te terminale są z tych samych końcówek zasilane co front .

Skomentuj

Tak tylko jest problem że po podłączeniu głośników do Rear speakers nic nie słychać.

Skomentuj

Masz tu schemat, słabej jakości, ale widać jak są wyjścia zorganizowane. To powinno Ci coś wyjaśnić kiedy "REAR" powinno grać i dlaczego nie gra.
                Załączone pliki

Skomentuj

Ok dzięki za pomoc już wszystko wiem, a tak poza tematem to z sharpa wychodzi kostka z 3 przewodami do którego podłączyć + a do którego - 12v.

Skomentuj

Masz przecież wyżej schemat a tam jest wszystko. Otwórz i zerknij, to nie boli.

Skomentuj

W sumie tak , nie pomyślałem:biggrin:

Skomentuj

Czaruję...
                      X