Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

problem z przerobionymi Voyager'ami 200

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

problem z przerobionymi Voyager'ami 200

Cześć!
    Koledzy potrzebuję pomocy w kwestii przerobionych Voyagerów 200 (przeróbka tylko wizualna - nowa buda: smuklejsza, lepiej wytłumiona, wzmocniona i obłożona fornirem). Otóż po renowacji głośników w Tonsilu i podłączeniu ich pod amplituner (Pioneer vsx407rds), z którym do tej pory normalnie współpracowały, z kolumn zaraz po włączeniu rozlega się "bum" - membrany cofają się i dalej rozlega się ciągłe buczenie. Problem występuje niezależnie od poziomu głośności i podawania sygnału z jakiegokolwiek wejścia (tuner/dvd/cd). Jak podaję sygnał z cd albo radia, to zaczynają normalnie grać, ale buczenie w tle dalej słychać. Dziwne to o tyle, że na innych głośnikach (jakichś satelitkach Zgc tonsila) problemu nie ma. Próbowałem innych kabli, podłączania kolumn osobno, nawet zmiany polaryzacji głośników, ale problem dalej występuje. Przy składaniu korzystałem ze schematu także raczej niczego nie schrzaniłem. Czy macie jakieś pomysły co to może być? Z góry wielkie dzięki za pomoc!

Zamieszczone przez sztinks Zobacz posta
    jakiegokolwiek wejścia (tuner/dvd/cd). Jak podaję sygnał z cd albo radia, to zaczynają normalnie grać,
    to jak w końcu? Zresztą >
    Dziwne to o tyle, że na innych głośnikach (jakichś satelitkach Zgc tonsila) problemu nie ma.
    sprawdź zwrotnicę. Albo najlepiej podłącz bezpośrednio niskotonowca pod wyjście wzmacniacza. Jak problem zniknie to wiesz czego wina, jak nie to niskotonowiec uszkodzony.

Skomentuj

Podlacz kazdy glosnik osobno bez zwrotnicy
      Skoro to nie wzmacniacz to jedyny problem moze byc po stronie zwrotnicy

Skomentuj

El_liero chodziło mi o to że nieważne czy podaję sygnał czy nie to głośniki buczą cały czas, a jeśli już podam to oprócz np. muzyki z cd słychać w tle również buczenie.

Ok spróbuję tak jak mówicie, jak co to dam znać.

Skomentuj

Mnie to wyglada na zwarcie w kablu sygnalowym

Skomentuj

Ale w obydwu kolumnach? No fakt że sprawdzałem satelitki na innych kablach, ale frontowe obydwie buczą, czy są pojedynczo, czy oddzielnie podłączone, także zwarcie musiało by być w obydwu kablach... No nic, jak będę w domu to sprawdzę jeszcze to dla pewności.

Skomentuj

Zamieszczone przez Blitzer Zobacz posta
              Mnie to wyglada na zwarcie w kablu sygnalowym
              od poczatku obstawialem na brak masy na kablu sygnalowym, ale wtedy by sie nie zgadzalo to

Dziwne to o tyle, że na innych głośnikach (jakichś satelitkach Zgc tonsila) problemu nie ma. Próbowałem innych kabli,

Skomentuj

Hej dopiero dziś miałem czas żeby jeszcze raz się przyjrzeć wszystkiemu i... problem rozwiązany. Rzeczywiście tak jak mówił Blitzer było zwarcie ale na konektorach sygnałowych samego amplitunera, brakowało jednego wkrętu na obudowie i coś musiało zwierać, dokręciłem wszystko ładnie i po problemie, tak więc dzięki wszystkim za pomoc!

Skomentuj

Czaruję...
                X