Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Jaki interfejs audio do domowego studia??? Proszę o pomoc.

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Jaki interfejs audio do domowego studia??? Proszę o pomoc.

Witam.
    Tworzę muzykę od kilku lat, nie posiadałem nigdy dobrego sprzętu do nagrywania, lecz ostatnio właśnie na taki pomysł wpadłem i mam zamiar go zrealizować.
    Na początku powiem, że do nagrywania gitary służy mi POD GX, ale w tej chwili mam zamiar kupić mikrofon Rode NT1-a i właśnie interfejs, który pozwoli mi na podłączenie owego mikrofonu i nagrywanie dźwięków, głównie gitary akustycznej, ale do głosu też czasami posłuży, do gadania czy coś.
    Budżet jaki posiadam na sam interfejs to max 1000zł...oczekuję profesjonalnego sprzętu, dobrej jakości nagrywania i ogólnie dobrej jakości...chciałbym, żeby był też przyszłościowy, czyli posiadał wiele wejść. Wiadomo, słuchawkowe wejście obowiązkowe, a posiadam słuchawki Audio-Technica Ath-m30.

Czyli podsumowując.
    Potrzebuję profesjonalnego interfejsu studyjnego do podłączenia mikrofonu, o dobrej jakości nagrywania i ogólnie, niezawodnego, za cenę max 1000zł...ewentualnie mogę dołożyć jeśli się opłaci, ale raczej proszę podawać sprzęt do 1000zł.

Na allegro znalazłem takie coś:
    http://allegro.pl/m-audio-profire-61...111156172.html

Czy jest to dobry sprzęt??? Czy w tej cenie znajdą się lepsze???
    I najważniejsze, bo bym zapomniał, sprzęt może być używany jak i nowy, bo jeśli używka przebije nówke jakościowo o kilka stopni w tej samej cenie, to jestem skłonny kupić używkę, ważne, żeby oferowała lepszą jakość

To chyba wszystko z mojej strony.
    Proszę Was serdecznie o pomoc w dobraniu odpowiedniego interfejsu.
    Prosiłbym również o argumentację.
    Jeśli macie pytania to proszę zadawać, odpowiem na każde.
    Dziękuję za wszelkie odpowiedzi.
    Pozdrawiam.

http://allegro.pl/akai-eie-pro-inter...102874608.html nie ma studia bez jakiegokolwiek klocka AKAI . Przynajmniej ja sobie nie wyobrażam brzmień bez barwy AKAI ...

Skomentuj

nie nagrywam w studiu, ale ten m audio ma interfejs Firewire a Akai usb. Firewire ma większa przepustowość.

btw, profesjonalny sprzęt chowany jest w obudowach 1U, 2U itd.
      Last edited by El_liero; 27.03.2013, 11:15.

Skomentuj

Z FireWire jest generalnie problem, w lapkach występuje bardzo rzadko a fajnie by było mieć możliwość podpięcia tego pod coś więcej niż jeden wybrany komputer akurat z FW.
        Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

Jeśli chcesz FireWire i USB jednocześnie to proponuję to http://www.djshop.pl/i8139,motu,motu...ss-hybrid.html

Skomentuj

M-Audio ma próbkowanie 192kHz czyli nieco wyższa półka.

Skomentuj

Czaruję...
            X