Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Budowa segmentu - Sony

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Budowa segmentu - Sony

Witam, od jakiegoś czasu zacząłem przygodę z zestawem domowym stereo i jako szczęśliwy posiadacz wzmacniacza Sony TA-F470 myślę o budowie wieży wielosegmentowej, a do Was kieruję się z prośbą o pomoc w złożeniu zestawu. Czego potrzebuję:
    *CD player
    *Tuner FM
    *Korektor (najlepiej z widmem )
    *Kaseciak (ale to na końcu i nie spieszy mi się do tego)

Musi być tylko i wyłącznie producenta Sony.
    Cena za 1 element do 150 zł (nie musi być za tyle, jeżeli o połowę taniej mogę mieć dobry to szczególnie dawajcie), dużo jest ciekawych ofert ale które wybrać?
    Które modele w/w segmentów wypadały najlepiej i czy się zmieszczę w tym budżecie?
    Czekam na propozycje :)
    Pozdrawiam.

STS 315 lub 415 jak znajdziesz tanio
    CDP 770 ub 950
    SEQ 310 lub 411
    Sansui AU-α 907MR, Sony CDP-557ESD, T+A Criterion TCI 3R

youtube.com/user/Mr1Raziel

Skomentuj

Ok, dzięki, zamówiłem już:
      player CDP 770
      i
      equalizer SEQ 310
      Last edited by pyczek; 03.05.2013, 13:34.

Skomentuj

Podepnę się pod temat. Może znalazł by się ktoś, kto rzuci sprawdzonymi modelami klocków marki Denon, pasującymi wzorniczo (nie jest to mus) do wzmacniacza z serii PMA-x80R?

Skomentuj

ooo proszę ja Ciebie, sam mam Deona PMA-710 Vintage, srebrny i chciałem budować do niego segment, ale ma za małą moc na moje dwa stojaki i szkoda go rozbudowywać, słuchać się słucha fajnie ale jak dać nieco mocniej/głośniej to zaraz dochodzi pod koniec mocy
          Szukałem korektorów Denona ale bida, nie mają nic, NIC!
          a szkoda...

Skomentuj

Czasy CD-player i kasety juz powoli mijają , może czas pomyśleć o odtwarzaczu strumieniowym ? ja nie mam ale myslę ze to duża wygoda mieć odtwarzacz na USB .

Skomentuj

A ja wlasnie mam zamiar kupic paski do mojego magentofonu, moze jak go uruchomie to znajdzie sie chetny? :) Oczywiscie sony :) model TC-K311 :)

Szkoda ze odtwarzacze strumieniowe nie maja wlasnych wyswietlaczy zawsze sa powiazane z odtwarzaniem video i telewizorem. A wersje typowe do audio sa piekielnie drogie bo tylko w haj-endzie wystepuja. Choc coraz czasciej odwtarzacze dvd, BD i amplitunery radza sobei ze strumieniami aodio i video.

Skomentuj

Mnie nie obchodzi to ze era cd i kaset się kończy, bo Ci co mieli do czynienia z tymi bajerami gdy było to hitem to nie bez powodu buduje się taką wieżę :)

Skomentuj

Zamieszczone przez irek Zobacz posta
                  A ja wlasnie mam zamiar kupic paski do mojego magentofonu, moze jak go uruchomie to znajdzie sie chetny? Oczywiscie sony model TC-K311
                  Jeśli będzie w dobrym stanie to może ja :)
                  Muszę zrobić w końcu zdjęcia mojej "wieżycy" Sony. Na chwilę obecną: TA-E1000ESD, ST-SA3ES, DTC-ZE700, CDP-C535 i MDS-JB930 :)

Skomentuj

Zamieszczone przez mbar Zobacz posta
                    Jeśli będzie w dobrym stanie to może ja
                    To chyba ostatnie produkowane modele wiec praktycznie nowka sztuka, bo szybko weszly cd i nie wiele ponagrywal, troche wiecej odtwarzal ale na glowicy zabka ''czasu'' jeszcze nie ma. Mam jeszcze deck unitra M3016 po ekstremalnym tuningu, dwa silniki, dolby BC (kosc sony, plytka z diory), HX Pro (to niestety nie dziala, konstrukcja pana Ziółka), regulacja biasu, automatyczne rozpoznawanie rodzaju kasety, zalaczany MPX, sterowanie tymi funkcjami elektroniczne. Magnetofon wlasnie troche pogral i cos sprzeglo padlo bo nie ma sily ciagnac tasmy na szpulce zwijajacej. A taki piekny basior z tego szedl :)

Magnetofon praktycznie ma isc na smietnik a mam do niego do kompletu jeszcze 10 punktowy korektor graficzny z analizatorem widma. Mialem jeszcze wzmacniacz ale komus oddalem i chyba juz do mnie nie wroci. a Z sony mam jeszcze wzmaka TA-F449 i tuner ST120.
                    Last edited by irek; 16.05.2013, 19:43.

Skomentuj

Gdybyś uruchomił tego K311, to się odezwij :-)

Skomentuj

Czaruję...
                      X