Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

wzmacniacz na STK

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

wzmacniacz na STK

Cześć mam dwa układy SANYO STK4050II SIP18 kupione okazyjnie od kumpla ,chce z nich zrobić wzmacniacz.Nie mam płytki a w wytrawianie nieche sie bawić bo zabardzo to mi niewychodzi.Poszukałem w necie i zmalazłemto:Końcówka mocy mono dla układów
    STK4050 200W http://www.altron.com.pl/cgibin/shop...d=2767b399.Mam pytanie czy to te same ukłądy.Jak grał by wzmacniacz zrobiony na tym układzie,czy warto w to ładować pieniądze.A może zrobić dwa mostki TDA 7294.

To sa te same uklady. Tak jak STK 4048 mozna spotkac w kilku wersjach, podobnie jest pewnie i z 4050. Wersje te (oznaczenia na koncu np II, V, IX) roznia sie poziomem znieksztalcen i cena. A Sip 18 to oznaczenie obudowy, smialo mozesz zamowic ta plytke, bedzie pasowac. Jezeli te kosci sa oryginalne to jak najbardzie warto zrobic ten wzmacniacz, jest szansa, ze sie nie spala tak jak podrobki. Z STK 4050 wyciagniesz 200W przy 8 ohm i 250W przy 4 ohm. Przy mostku TDA masz tylko opcje 150W przy 8 ohm. Napewno lepsze bedzie STK.

Skomentuj

No tak tylko ze w notach o STK pisze ze moga pracowac tylko z 8Ohm...

Skomentuj

Przy obnizonym napieciu moga pracowac rowniez przy 4 ohm

Skomentuj

Aha a czy jestescie mi wstanie wskazac ktory STK moze pracowac przy takim obciazeniu i przy jakim napiecie zasilania jaka moc uzyskalbym ???

pozdr

Skomentuj

Czaruję...
          X