Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Kenwood dp x9010

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Kenwood dp x9010

Witam

Dostałem dziś od kolegi takiego fajnego kenwooda - jeden z wyższych modeli z tej marki. Niestety dojechałem do domu i okazało się, że nie czyta płyt. Podejrzewam, że ma laser do wymiany jednak nie mogę znaleść w internecie jaki tam dokładnie siedzi i czy jest szansa na zakup?? Może ktoś z Was koledzy majsterkowicze ma jakieś doświadczenie z tym klockiem? Szkoda takiego kenwooda zostawić bez odsłuchania.
    <iframe width="400" height="435" src="https://zrzutka.pl/u3nedj/widget/2" frameborder="0" scrolling="no"></iframe>

rozbierasz sprzęt, dostajesz się do mechanizmu lasera i odczytujesz kod/numery maszynerii i szukasz gdzie jest taki do dostania.

---------- Post dodany o 00:16 ---------- Poprzedni post o 00:16 ----------

najpierw przeczyść soczewkę lasera pałeczką do uszu zanurzoną w czystym spirolu

Skomentuj

Zamieszczone przez El_liero Zobacz posta
      najpierw przeczyść soczewkę lasera pałeczką do uszu zanurzoną w czystym spirolu
      A potem wyrzuć radio do śmieci... Ehh jaki spirol? soczewka jest przeważnie plastikowa, wchodzi w reakcję ze spirolem i pochodnymi znajdującymi się powszechnie w domu, i niestety matowieje po takim zabiegu i jest do wymiany po takim czyszczeniu - radzę edytować wpis El_liero, lub zamieścić odpowiednią notatkę - bo ktoś przeczyta, zrobi i po ptokach...

Do czyszczenia laserów czyli optyki jest specjalny specyfik - Izopropanol (alkohol izopropylowy). Polecam na wacik delikatnie i przeczyścić, zwłaszcza te rowki.

Skomentuj

Ma to sens co napisałeś LightSound . A co śmieszne obaj podaliśmy alkohol.

Skomentuj

Zamieszczone przez El_liero Zobacz posta
          A co śmieszne obaj podaliśmy alkohol.
          Tak tylko ten co pijemy, spirytus zmywacze, rozcienczalniki nie są czystym alkoholem a z dodatkami i te dodatki działają jak wyżej opisałem - izopropanowy jest czysty:

Dane techniczne:

* Czystość - 99,99%- 100%.
          * Zawartość wody - 0,00%.
          * Kwasowość - 0,000%.
          * Kolor - bezbarwny.
          * Produkt zgodny z DIN 53245.

Skomentuj

Izopropanol tez zostawia smugi, nie ma reguly. Ale nie zmienia to faktu, ze lepiej probowac tym alkoholem.

Skomentuj

Dobry izopropanol stosują serwisy fotograficzne. Sugeruję podejść/zadzwonić i dopytać co stosują. Zwykły izopropanol dostępny w handlu to mała loteria. Sam się o tym przekonałem nieudaną próbą czyszczenia lustra w moim Nikonie :(
              Arcam CD17 + Denon TU580RD + I-amp + W18E001 + T25CF002
              Grado SR125i

Skomentuj

W mojej lustrzance czyscilem lustro na wiele sposobow, az dostalem u optyka gratisowe, papierki nasaczone jakims czyms do czyszczenia. Poczyscilem i bylo git.

Skomentuj

Najlepiej izopropanol kupować w hurtowniach chemicznych, takich w których zaopatrują się laboratoria, są nawet dwie jego odmiany, ale ta lepsza ma znaczenie tylko przy niektórych doświadczeniach chemicznych.

Skomentuj

Spróbowałem przeczyścić laser niestety nic to nie pomogło. Jutro klocek idzie pod młotek. Szkoda.
                    Dzięki wszystkim za porady, jednak tego modelu już nie odratuję.
                    <iframe width="400" height="435" src="https://zrzutka.pl/u3nedj/widget/2" frameborder="0" scrolling="no"></iframe>

Skomentuj

Czaruję...
                    X