Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Yamaha htr - 3064 czy wytrzyma

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Yamaha htr - 3064 czy wytrzyma

Witam,

Nie bardzo wiedziałem, gdzie umieścić tego typu temat, jeśli źle to zrobiłem proszę o przeniesienie.

Problem polega na tym, że jutro mamy sporą imprezę ok 50 osób, ale na małej sali ok 80m2. Niestety nikt nie dysponuje sprzetem estradowym, więc ja biorę swój. Jest to wzmacniacz yamaha htr - 3064 + prism onyx 100. Wiem, jest to bardzo budżetowy sprzęt, no ale innego nie ma i raczej nikt nie jest jakimś koneserem, żeby narzekać. Jak myślicie czy wzmacniacz wytrzyma ok 8 godzin grania na prawie maksymalnej mocy z 15 minutowymi przerwami co godzinę? Co ewentualnie mogę zrobić, aby zapobiec jakiemukolwiek uszkodzeniu? Dodam, że będę grał tylko na 2 kanałach :)

Z góry dziękuję za pomoc :)

jak sie zgrzeje to sie wylaczy
    jak kiedys starym radmorem naglasnialem takie male imprezki (ale to zabrzmialo - jedna impreza byla ) to niestety czesciej nie gral bo zabezpieczenie sie wlaczalo :/
    tak wiec proponuje nastawic na niego wentylator + miec cos w zapasie jakby sie wylaczyl

Skomentuj

To mówisz, że jest tam jakiś czujnik? Mam zamiar położyć na góre 2 wiatraki komputerowe. Wzmacniacz grzeje się przeważnie jak gra na 5 kanałach, pewnie jest to spowodowane małym trafem 250W, a producent podaje moc 5x 100W. Jak się wyłączy to po ostudzeniu powinien dalej działać? W zapasie jest diora diora ws304s.

Skomentuj

kazdy poprawnie zaprojektowany wzmacniacz ma zabezpieczenie przed przegrzaniem
        mozesz sprawdzic w domu czy nic sie nie dzieje

Skomentuj

Ja martwiłbym się bardziej o zabezpieczenie srzętu przed "imprezowiczami"

Skomentuj

Ty sie lepiej martw o kolumny, przesterowanie czy podbicie wysokich tonow i po wysokotonowkach. A jak zechcecie uzywac mikrofonu to na 100% spalicie wysokotonowki.

Skomentuj

Imprezowicze raczej nic nie zrobią. Mikrofonu nie biore bo wiem czym to grozi :P Orientujecie się może czy w tych kolumnach jest zwrotnica?

Skomentuj

tak, hi-endowa - pierwszego rzedu

Skomentuj

Zamieszczone przez irek Zobacz posta
                  A jak zechcecie uzywac mikrofonu to na 100% spalicie wysokotonowki.
                  E. Wystarczy tylko prawidłowo wzmocnić sygnał z mikrofonu uważając na wysterowanie wzmacniacza.

Skomentuj

Czaruję...
                  X