Witam. Ostatnio miałem nieprzyjemną sytuacje z Yamaha a-760 na szczęście udało mi się sprzęt zwrócić. Teraz się zastanawiam się jaki wzmacniacz kupić. Czy Yamaha a-720 będzie dobrym wyborem za 470zł? Może jakieś opinie albo porównanie do a-760? Pozdrawiam.
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Yamaha a-720 warto kupić?
Collapse
X
-
A - 700
43,5 x 36,5 x 12 [cm] - wymiary bez pokręteł i nóżek a z pokrętłami i zaciskami i innymi takimi to: 46 x 36,5 x 13,5 [cm]
Mam oba te wzmacniacze ( tzn a - 700 i a - 960) mnie minimalnie bardziej przypadła do gustu a - 960 choć brakuje mi funkcji " muting ", która jest w a - 700, za to a - 700 może do ok 5 W grać w klasie A. Wszystko zależy od tego jakie się ma kolumny i co się lubi, najlepiej gdybyś sam miał możliwość porównania tych wzmacniaczy.
Oba wzmacniacze bardzo lubię jednak obecnie częściej słucham na 960 ( zawsze słucham na "direct" więc nie wiem jak tam z możliwościami przedwzmacniacza bo go nie używam, ale 960 ma więcej możliwości regulacji tonów w porównaniu do a - 700).
Pozdrawiam
Jeszcze taka uwaga apropo 960 - ma ona zasilacz zbudowany na tyrystorze i jakimś dziwnym scalaku, który ciężko dostać. Po zakupie warto przeprowadzić regulację zasilania - (wszystko opisane w serwisówce) i poprawić luty w zasilaczu zwłaszcza wokół tyrystora do tego warto sprawdzić czy nadal jest tam olejowy(?) kondensator - yamaha zalecała jego wymianę gdyż potrafił wybuchnąć. Jeśli do nich napiszesz to przyślą Ci nowy na ich koszt, konieczne jest podanie numeru seryjnego.Last edited by darek549; 13.07.2013, 17:46.
Skomentuj
Skomentuj