Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Denon UCD-f88 przestał działać :(

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Denon UCD-f88 przestał działać :(

Jak w temacie - mój cd odmówił posłuszeństwa z dnia na dzień... Nie jest to szczyt technologii i pewnie łatwo jest go zastąpić innym z allegro za ok 150 zł jednak w tej formie pasuje mi do wnętrza i do reszty wieży.

Z tego co zdiagnozowałem to nie kręci płytą czyli coś z silniczkiem. Macie może jakieś podpowiedzi albo może coś zobaczycie na zdjęciach czego ja nie widze....

Nie wiem czy jest sens w niego inwestować ale jak silniczek do niego to mały koszt i sobie poradzę z montażem to warto spróbować IMO
    <iframe width="400" height="435" src="https://zrzutka.pl/u3nedj/widget/2" frameborder="0" scrolling="no"></iframe>

Pierwszą rzeczą jaką robi odtwarzacz CD po załadowaniu płyty jest sprawdzenie czy takowa znajduje się w szufladzie. Innymi słowy laser sprawdza czy jest płyta, dopiero gdy stwierdzi że płyta jest w ruch wchodzi mechanika. Sugeruję delikatnie przeczyścić soczewkę lasera. Następnie pasowałoby sprawdzić czy laser świeci, wystarczy popatrzeć na soczewkę po wsunięciu tacki. Swoją drogą po zdjęciach widzę że laser to SONY KSS 212A. On tam siedzi od nowości czy ktoś już reanimował odtwarzacz?
    Arcam CD17 + Denon TU580RD + I-amp + W18E001 + T25CF002
    Grado SR125i

Skomentuj

Odtwarzacz zacznie kreęcić płytą jeśli dostanie info od lasera ze płyta znajduje sie na tacce, więc to laser, tak jak pisaliśmy na PW, stawiam na zabrudzenie.
      Sansui AU-α 907MR, Sony CDP-557ESD, T+A Criterion TCI 3R

youtube.com/user/Mr1Raziel

Skomentuj

No to chłopaki poprawiliście mi humor. Laser do niego to ok 16 zł. Jutro spróbuję jeszcze raz go rozkręcić i wyczyścić. Dziś odrobinę córka mi "przeszkadzała".

Co do wcześniejszej reanimacji... ciężko powiedzieć - jestem jego właścicielem od pół roku. Kupiłem z allegro :)

---------- Post dodany 28.08.2013 o 21:48 ---------- Poprzedni post 26.08.2013 o 22:39 ----------

Przeczyściłem laser i podociskałem wtyki i wszystko wróciło do normy.
        Dzięki wielkie chłopaki za rady.
        <iframe width="400" height="435" src="https://zrzutka.pl/u3nedj/widget/2" frameborder="0" scrolling="no"></iframe>

Skomentuj

Czaruję...