Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

O co chodzi w ładowarce

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

O co chodzi w ładowarce

Z góry przepraszam, jeśli to nie ten wątek, szukałem właściwszego, a potrzebuję pomocy.

Kupiłem ładowarkę uniwersalną do akumulatorów wkrętarki (standardowa marketowa wkrętarka).
    Sęk w tym, że akumulatory mają styki + i -, a w ładowarka (uniwersalna) ma +, - i jeszcze jeden styk po środku inie wiem co to jest - ładowarka nie ładuje. Co to za styk (bo nie ma oznaczenia) i czy można to jakoś przerobić, by ładowała zwykłe akumulatory od zwykłych, popularnych, tanich wkrętarek?

Może pin zwrotny, który blokuje tranzystor w ładowarce i rozłącza prąd ładowania? Pomierzyłeś napięcia w niej?

Skomentuj

Zwykle 3ci styk w akumulatorach służy do pomiaru temperatury pakietu. Pytanie czemu nie ładuje jest dobre, być może ładowarka sie aktywuje gdy ma pomiar temperatury. A moze ten styk służy do czego innego. Gdyby chodziło po miar temperatury to być moze dąłoby się ja oszukac zwykłym rezystorem.

Skomentuj

to taka ładowarka:
        http://allegro.pl/ladowarka-wkretark...448825935.html
        Yoshi_80 masz chyba rację, to pomiar temperatury..
        Nie znam się na elektronice .. muszę poszukać kogoś, kto mi to przerobi .. a miała być uniwersalna

Skomentuj

Moze napiecie na aku mocno spadlo i ladowarka nie chce ich "podniesc".

Skomentuj

polacz ten pin z masa i zobacz czy laduje

Skomentuj

Czaruję...
            X