Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Wzmacniacz na TDA8563q (Audi subwoofer)

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Wzmacniacz na TDA8563q (Audi subwoofer)

Witam Was, mam pytanie.
    Mam wyciągnięty wzmacniacz z subwoofera audi a3 (4 kanały na 2 kościach TDA8563q), podłączyłem go zgodnie z opisami jakie można znaleźć w internecie. Według opisów do wzmacniacza należy podać sygnał niskopoziomowy, ale gdy tak robię gra bardzo cicho. Natomiast gdy podam mu sygnał wysokopoziomowy zaczyna grać poprawnie. Najprawdopodobniej w samochodzie też dostawał sygnał niskopoziomowy z mini iso. Nie wiem gdzie może być problem.

Pozdrawiam

ktore to audi? w tych ktore ja rozbieralem byly wzmacniacze tranzystorowe ktore obslugiwaly cewki 1r

w kazdym jednak audi sygnal subek bral z wyjscia glosnikowego, czyli wysokopoziomowy.
    dla pewnosci - sa tam jakies wieksze rezystory? (przynajmniej jeden)

Skomentuj

Subwoofer z audi a3 98r. Właśnie oto chodzi że na płytce nie ma żadnego większego rezystora. Mam oryginalną wiązkę przewodów wyciągniętą z tego auta i przewody sygnałowe są dochodzące do wzmacniacza są cienkie, co mogło by sugerować niskopoziomowe wejście. Wiązka w pewnym miejscu jest rozcięta, ale kolory przewodów sygnałowych przy wzmacniaczu są takie same jak przy kostce mini iso która wychodzi z radia. A te adaptery które są dostępne na allegro dzięki którym po zastosowaniu nieoryginalnego radia w audi gra subwoofer i głośniki z tyłu tak naprawdę co mogą robić? Może tu jest jakiś problem?

Skomentuj

Zamieszczone przez Ziol3k Zobacz posta
        Subwoofer z audi a3 98r.
        nie wiedzialem ze wychodzily rozne wersje

Skomentuj

Czaruję...
        X