Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Gramofon ! Czy warto ?

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

A to fakt :) Nie wiem, niech kolega się wypowie.

Skomentuj

Kwestia muzyki nowoczesnej jest dość dziwna ponieważ mimo że podczas produkcji przechodzi przez komputer to i tak słychać ogromne zmiany pomiędzy mp3 320 > FLAC ~1000 a jeszcze trzeba uwzględnić lepsze formaty które niestety są już o wiele ciężej dostępne . Rozumiem że mp3 jest formatem stratnym i to zupełnie normalne że brzmi gorzej niż FLAC. Poszukuję dźwięku z jak najmniejszymi zniekształceniami i bez "uszczerbków " ( szumy i odrobne trzaski z winyla ) więc raczej winyl nie jest dla mnie Mimo że nie posiadam gramofonu to z tego co wiem gramofon jest raczej przeznaczony dla ludzi którzy lubią stare brzmienia 2000r.-1990r. >

Skomentuj

Zamieszczone przez Rosiu Zobacz posta
        Poszukuję dźwięku z jak najmniejszymi zniekształceniami i bez "uszczerbków " ( szumy i odrobne trzaski z winyla ) więc raczej winyl nie jest dla mnie
        winyl może szumieć i trzeszczeć jak ktoś go pod dywanem przechowywał. płyty w dobrej kondycji nie szumią i jakość jest zajebista

Skomentuj

ja słucham najnowszych brzmień z vinyla .... 2012-2013 . Których nie zobaczysz nigdy na innym nośniku ... chyba że się same zrippują . Mama co mam (fonica vel. Altusp-100) dlatego grzebie swojego Patefona z prawdziwego (jak się uda) zdarzenia

Skomentuj

ja mam unitrę g-8010 po ojcu, stan bardzo dobry, ale mocno zakurzona była gdy ją znalazłem. dostała kilka godzin roboty, czyszczenie, naprawę stabilizacji obrotów, nowe wyjście na RCA. wymiana wkładki mf-101 na audiotechnice 95 i ustawienie dociążenia i geometrii w możliwym dla ramienia zakresie. dla mnie winyl wygrywa życie, jest klimat i sygnał analogowy. czarna płyta to najkrótsza drogi do muzyki na żywo

Skomentuj

Czaruję...
            X