A to fakt :) Nie wiem, niech kolega się wypowie.
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Gramofon ! Czy warto ?
Collapse
X
-
Kwestia muzyki nowoczesnej jest dość dziwna ponieważ mimo że podczas produkcji przechodzi przez komputer to i tak słychać ogromne zmiany pomiędzy mp3 320 > FLAC ~1000 a jeszcze trzeba uwzględnić lepsze formaty które niestety są już o wiele ciężej dostępne . Rozumiem że mp3 jest formatem stratnym i to zupełnie normalne że brzmi gorzej niż FLAC. Poszukuję dźwięku z jak najmniejszymi zniekształceniami i bez "uszczerbków " ( szumy i odrobne trzaski z winyla ) więc raczej winyl nie jest dla mnieMimo że nie posiadam gramofonu to z tego co wiem gramofon jest raczej przeznaczony dla ludzi którzy lubią stare brzmienia 2000r.-1990r. >
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Rosiu Zobacz postaPoszukuję dźwięku z jak najmniejszymi zniekształceniami i bez "uszczerbków " ( szumy i odrobne trzaski z winyla ) więc raczej winyl nie jest dla mnie
Skomentuj
-
ja mam unitrę g-8010 po ojcu, stan bardzo dobry, ale mocno zakurzona była gdy ją znalazłem. dostała kilka godzin roboty, czyszczenie, naprawę stabilizacji obrotów, nowe wyjście na RCA. wymiana wkładki mf-101 na audiotechnice 95 i ustawienie dociążenia i geometrii w możliwym dla ramienia zakresie. dla mnie winyl wygrywa życie, jest klimat i sygnał analogowy. czarna płyta to najkrótsza drogi do muzyki na żywo
Skomentuj
Skomentuj