Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Wzmacniacz słuchawkowy do ATH-T500.

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Wzmacniacz słuchawkowy do ATH-T500.

Witam wszystkich na formu :) jest to mój pierwszy temat tutaj.

Mam słuchawki AudioTechnica ATH-T500 które mają moc max 1800mW i impedancje 40ohm. Pod komputerem to jak zapewne widać po parametrach nie zagra nigdy tak jak powinno, ale do rzeczy.

Chciałbym zrobić sobie wzmacniacz słuchawkowy klasy A, poczytałem i znalazłem prostą i podobno dobrze działającą "aplikacje" tj. kit AVT 2464. I teraz mam pytanie odnośnie tego wzmacniacza:
    Czy robił go ktoś z kolegów/koleżanek z forum z mocą wyjściową np: 1500mW pod słuchawki 40ohm (myślę że 1500mW wystarczy do tych słuchaczek)?

Bardzo proszę o pomoc w znalezieniu schematu by odpowiadał moim słuchawką.
    Dodatkowo po wielu godzinach czytania na temat tego wzmacniacza wyszedłem z założenia że nie chcę mieć tego stopnia wejściowego.

Badzo proszę o pomoc w rozwiązaniu lub nakierowaniu na rozwiązanie tego mojego problemu.

Pozdrawiam Michał. :)

A ile kolego masz na ten cel?:)
    Warto śledzić ten wątek:
    http://www.audiostereo.pl/rozne-kost...age__st__14910
    Często ludzie sprzedają słuchawkowce w fajnych pieniądzach(kity, do dokończenia, gotowe itd)

Skomentuj

Zamieszczone przez ATH-T500 Zobacz posta
      Chciałbym zrobić sobie wzmacniacz słuchawkowy klasy A, poczytałem i znalazłem prostą i podobno dobrze działającą "aplikacje" tj. kit AVT 2464.
      A co tu tyle gadac to prosty uklad kilka minut i zlozony pajak..

Dodatkowo po wielu godzinach czytania na temat tego wzmacniacza wyszedłem z założenia że nie chcę mieć tego stopnia wejściowego.
      I co wyczytales? A wyczytales ze bez stopnia wejsciowego to jest to tylko wtornik czyli uklad nie posiadajacy zadnego wzmocnienia? Co przy maksymalnym napieciu z CD o wartosc 2V da ci na sluchawkach 40 omowych moc rowna 0,1W Oczywiscie to wystarczy bo nie wiem skad ci sie wzielo ze musisz miec 1,5W, chcesz ogluchnac?? To ze sluchawki maja duza moc to dobrze to znaczy ze ich latwo nie spalisz ale to nie znaczy ze taka moca musisz je zasilac.

---------- Post dodany o 11:02 ---------- Poprzedni post o 10:59 ----------

Pod komputerem to jak zapewne widać po parametrach nie zagra nigdy tak jak powinno, ale do rzeczy.
      Myslisz ze do komputera podlaczysz wzmacniacz slchawkowy ktory ci polepszy dzwiek? Jak masz karte muzyczna o kiepkich parametrach to nic juz ci ich nie poprawi. Podlacz sluchawki do CD, chyba kazdy ma wyjscie sluchawkowe.

Skomentuj

Mam gdzieś płytkę do MxM'a i chyba wszystkie graty (z wyjątkiem potka, obudowy i gniazd). Mogę poskładać.
        Na początek wystarczy :)

Skomentuj

Czaruję...
        X