Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

LM3886 równolegle? (parallel)

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zamieszczone przez irek Zobacz posta
    Taaa, dziwnym cudem te uklady bardzo przypominaja moje /-:
    dwie pary różnicowe ze źródłami prądowymi. Niestety układów analogowych nie można opatentować :)
    Przynajmniej teraz ten DX powinien zagrać.

Skomentuj

Tak z tego wszystkiego co patrzę, to dochodzę do wniosku, że najlepiej, to chyba będzie skorzystać z gotowego, bardzo chwalonego projektu UNIAMP. Tranzystory końcowe już właściwie mam. Projekt płytki i opisy są dostępne. Nic tyko oddać się przyjemności samodzielnego składania sprzętu :)
      Tylko znowu mam dylemat. Na schemacie podłączeniowym widziałem, że UNIAMP należy zasilać z trafa 250VA maksymalnym napięciem +-35V. Moje trafo, ma 300VA i po wyprostowaniu +-40V. Czy tak niewiele wyższe napięcie zasilania będzie miało bardzo duży wpływ na stabilność końcówki mocy? Czy jej nie uszkodzi?

Skomentuj

Uni zasila się transformatorem 2x35V a nie napięciem po wyprostowaniu.

Skomentuj

Zamieszczone przez Adzik94 Zobacz posta
          Uni zasila się transformatorem 2x35V a nie napięciem po wyprostowaniu.
          Zasilacz jest on board a napięcie przemienne po trafie jest ważne dla układu szybkiego wyłączenia, bez niego się nie włączy :)
          Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

Czaruję...
          X