Sztuka dla sztuki, wykres wykresem, a ludzkie ucho i tak tak nie uslyszy. Jak dla mnie czepianie sie takich pierdol podchodzi pod fanatyzm. Lepiej zabezpieczyc kolumny i zachowac zdrowy rozsadek :unsure:
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Propozycja zamówienia końcówki mocy klona accuphase E-450.
Collapse
X
-
Można dyskutować nad tym czy słychać czy nie :)
Ale chyba głupio oszczędzać kilka PLN jak już wydało się na wzmaka kilka KPLN .
Nie mówić już że jeśli trafi się na taki przekaźnik całkowicie niweczy to sens budowy wypasionego wzmaka :)
No i kiepski przekaźnik to nie koniecznie skuteczne zabezpieczanie . (przekaźnik powinien być przystosowany do rozłączania DC )
Skomentuj
-
W takim razie co mozna sadzic o takim przekazniku ktory wsadzilem do zabezpieczen ?http://www.piekarz.pl/pl/?item=26799
Skomentuj
-
Zamieszczone przez raven1985 Zobacz postaKrzywa B to zniekształcenia wzmacniacz + przekaźnik . Krzywa A to samego wzmacniacza .
Skomentuj
-
Zamieszczone przez dzwiedziu Zobacz postadla tego na styki najczęściej stosowane jest złoto.
http://elportal.pl/pdf/k01/68_023a.pdf
Skomentuj
-
Koledzy, chcę swoją końcówkę opartą na 450-ce przerobić na intgrę. Pre z selektorem już mam od Taza i .3lite, tylko zainstalować w środku. Jednak chciałbym połączyć ten wzmacniacz z moim amplitunerem KD i stąd wymarzyłem sobie że zrobię przełącznik na wzór tych z wyższych modeli Marantza i Denona. Czy możecie polecić jakiś fajny selektor dwu pozycyjny obsługujący dwa kanały jednocześnie o dobrej i sprawdzonej jakości.Last edited by sylvek; 29.09.2015, 20:59.
Skomentuj
-
Tymi THD to sie tak bardzo nie przejmujcie.
Ponizej krzywe z przekaznika firmy Finder z tmeObciazenie podlaczone przewodzikami od lampki nocnej, polaczenie wykonane wsowkami za 20groszy i krokodylkami za 80groszy (w kolorze czerwonym).
Najwazniejsze to zeby zrobic wszystko po prostu solidnie, nie kupowac najtanszego badziewia tylko w miare dobre elementy, dobrze przykrecic, sprawdzic polaczenia i miec satysfakcje ze ladnie dziala.
Pozdr
Last edited by borys; 30.09.2015, 07:18.i-AMP ,i-PSU, i-SMPS, i-KTO TAM WIE CO JESZCZE
https://www.facebook.com/IAMP-260036317687611/
Skomentuj
-
Jakie potki stosujecie u siebie ? Nada się taki ? :)
... Potencjometr z silniczkiem ALPS RK27112MC 100KAX2 log 100 kOhm Max. 30 V/AC ...
Skomentuj
-
Niejako w załączeniu do pytania wyżej, kolejne pytanie:
Jakie gniazda (RCA oraz głośnikowe) stosujecie we wzmakach ?
Większośćgniazd jakie znajduje to zwykły mosiądz powlekany, trochę mi się to kłuci z tym, że tutaj wszyscy kupują kable z miedzi OFC, etc
Tak więc jak to jest wszyscy wydajecie 600 na gniazda WBT czy jednak coś zwykłego (co ?) ?
Skomentuj
-
Zamieszczone przez dzwiedziu Zobacz postaPotencjometr 50k minimum alps rk.
Co do gniazd to zamówiłem narazie jakieś pozłacane rca z miedzianym pinem i zwykłe pozłacane gniazda bananowe HD-520. Jak wpadnie więcej kasy to może sprawie sobie jakieśwbt/cmc topowe :-)
Aha dla potomności, który opamp wymienić (mam nadzieję, że dobrze zrozumiałem, jak nie to proszę krzyczeć):
Last edited by gi; 09.10.2015, 12:30.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez dzwiedziu Zobacz postaCo do potka to minimum alps, te zwykłe za pare zł to dziadostwo.
Wartość 50k, jak ktoś używa jako koniec mocy to przy rca trza dolutować rezystory po sztuce 100k do masy.
Dla potomności, to tyle razy było pisane że pierwszy od wejścia opamp zmieniamy.
Tyle razy było pisane a ja naprzykład nie trafiłem albo sobie nie przypominam (stad pytałem wcześniej), tak wiec foto może się komuś przyda. :-)
Przydało by sie podsumować w 1 poście wszystko odnośnie składania, ale kto to ogarnie :-)
Skomentuj
-
Zamieszczone przez gi Zobacz postaPrzy 2x100KOhm nie trzeba rezów ?
Tyle razy było pisane a ja naprzykład nie trafiłem albo sobie nie przypominam (stad pytałem wcześniej), tak wiec foto może się komuś przyda. :-)
Przydało by sie podsumować w 1 poście wszystko odnośnie składania, ale kto to ogarnie :-)
Pozdrawiam.
Skomentuj
Skomentuj