Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Wybór amplitunera do zestawu 7.1

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Wybór amplitunera do zestawu 7.1

Witam. Jestem nowy na forum, a to mój pierwszy temat. Piszę, ponieważ potrzebuję pomocy w wyborze amplitunera do zestawu :
    4x - Mirage FRx-1B-1
    2x - Mirage FRx-3B-1
    1x - Mirage FRx-C-1
    I jeden subwoofer firmy "eltax", którego modelu nigdzie nie mogłem znaleźć, więc wrzuce fotke :

Zestaw jest stary ( myślę, że około 10 lat ), pochodzi z klubu od osoby z mojej rodziny. Zamierzam go podłączyć do komputera i używać do muzyki/gier. Zależy mi, aby wydać jak najmniej pieniędzy na amplituner ( używki oczywiście wchodzą w grę ). A więc, jaki amplituner możecie polecić, który obsłuży mój zestaw 7.1, w rozsądnej cenie, aby nie "ograniczał" mojego sprzętu?
    Pozdrawiam :)

PS. Na sprzęcie za bardzo się nie znam, ale jakbym zmieścił się w budżecie 100 zł byłoby super :)
    Last edited by TheD3luxed; 19.01.2014, 12:46.

100 zł, na amplituner?! Masz chyba na myśli kartę dzwiękową.
    A dlaczego 7.1 a nie np 5.1?

Skomentuj

Mowilem ze nie znam sie na cenach sprzetu :p Znajomy polecil mi PIONEER VSX-3300 . 7.1 dlatego, ze mam 7 glosnikow... co sadzicie o tym pionieer?

Skomentuj

Do muzuki wystarczą dwa głośniki, jeśli mówimy o dobrym stereo. Jeśli za leży ci na tłuczko możesz użyć 2 głośniki + sub do walenia basiorem jak to niektórzy mówią. Co do kina wystarczy ci 5.1, nie rozumiem jak chcesz go podłączyć do kompa stąd pytam. Może wykorzystaj kartę dzwiekową z jakimś wzmacniaczem.

Skomentuj

Coś tu nie chalo .
          Wspomniany amplituner PIONEER VSX-3300 to sprzęt do stereo .
          Podstawa to jak chcesz przesyłać dźwięk - cyfrowo czy analogowo , dalej czy ma to być stereo czy system wielo-kanałowy.
          W 7.1 nie ma co się pakować . Brak filmów ze ścieżką 7.1 po polsku , chyba że znasz wystarczająco angielski , niemiecki , francuski , włoski itd...

Skomentuj

Niektórzy wolą ścieżkę oryginalną z napisami i wtedy 7.1 działa, choć filmów w 7.1 nawet po angielsku nie jest wiele.

Skomentuj

ale tanie amplitunery to 300-400zl
              za 100zl mozna wyrwac ledwo wzmacniacz stereo :/

Skomentuj

Pod kompa wszystko podłącze poprzez subwoofer. Znajomy pożyczy mi swój ampli i zobacze jak to gada
                Nie mam wymogów co do dźwięku surround podczas oglądania filmu. Zależy mi tylko na grach i muzyce. Niektórzy piszą, że do muzyki wystarczą 2 głośniki. Okej, ale ja mam do użycia 7 i nie chce żeby się marnowały i kurzyły na strychu więc robie z tego wszystkiego użytek

Skomentuj

Po tym co piszesz proponuję przejrzeć ten temat http://diyaudio.pl/content.php/63 dopasować rezystancje prawidłowo je łącząc i zastosować dowolny wzmacniacz monofoniczny nawet z radiowęzła.

Skomentuj

Czaruję...
                  X