Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Problem z przedwzmacniaczem AVT 2728

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Problem z przedwzmacniaczem AVT 2728

Witajcie,
    mam problem z tym przedwzmacniaczem, generuje bardzo mocne szumy, właściwie oprócz szumów nic nie słychać... Podłączałem do niego dwie wkładki wm61-a oraz tą która była w zestawie, efekt był podobny. Dodam, że to mój pierwszy projekt i moja wiedza jest niewielka, więc może być po prostu jakiś oczywisty błąd Czego to może być wina ? Z góry dzięki za pomoc !

Patrząc na to jak masz to ,,polutowane" to pierwsze co bym sprawdził to właśnie luty i poprawność montażu.

Skomentuj

Polutowane nie jest najlepiej, ale raczej wszystko się zgadza. A podłączenie zasilania pod P2 i O, oraz jack'a pod R i OL, jest poprawne ?

Skomentuj

Zdjęcie trochę nieostre, ale spróbuj poprawić te luty:

na niektórych z nich może nie być połączenia.

Skomentuj

No luty to tragedia, poczytaj jak poprawnie lutować bo to co widać na foto to tragedia. Dodatkowo pomocny może być topnik, dużo lepiej się lutuje, to tak na przyszłość

Skomentuj

Nie na temat...
            Zamieszczone przez csbiczek Zobacz posta
            poczytaj jak poprawnie lutować
            Taaa, ale od czytania wprawy nie nabędzie. To trochę jak korespondencyjny kurs pływania

A wracając do szumów: mogą być wartości rezystorów pomylone i masz jakieś "dzikie" (wielkie) wzmocnienie, lub się preamp wzbudza, co może być wynikiem lutów, zamienionych, uszkodzonych rezystorów lub choćby kondensatorów (np. C3). Oczywiście poprawienie lutowania jest konieczne.

---------- Post dodany o 18:04 ---------- Poprzedni post o 17:47 ----------

Tak se jeszcze patrzę na te zdjęcia, a jak skręcisz POT1 na minimalne wzmocnienie (czyli w lewo), przestawisz zworkę JP2 (też w lewo, dołączając R6) i zewrzesz wejście mikrofonowe?

Skomentuj

Czaruję...
            X