Siema, mam wzmacniacz Sony TA-F220 i mam pod jeden kanał podłączony sub, problem w tym że ten jeden kanał nie starcza na zasilanie subwoofera i stoję przed dylematem czy mostkować wzmacniacz żeby osiągnąć zadowalający rezultat, jednak boję się że coś może pójść nie tak i mogę coś zepsuć we wzmacniaczu, jak myślicie nic nie powinno się stać? Głośnik to 8 omowy STX GDN 22/140/8. A no i najwazniejsze pytanie, jak to zrobic bezpiecznie i bez ryzyka uszkodzenia wzmacniacza
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Mostkowanie wzmacniacza - czy to bezpieczne?
Collapse
X
-
Nic nie zrobisz... po zmostkowaniu tylko uszkodzić wzmacniacz, jedno wyjście jest takie żeby podłączyć dwa kanały to głośnik dwu cewkowy.DAC .3lite AD1865 | Accuclone E450 | BMS 4524 + 18sound XT120 horn + Sonido SFR 175 AlNiCo + Eminence Alpha 15a - 99% progress… | SBA TW29BN-B + 15M4531 + 2x 18W8531 - 1% progres...
Skomentuj
-
Zamieszczone przez RAZOR026 Zobacz postaA no i najwazniejsze pytanie, jak to zrobic bezpiecznie i bez ryzyka uszkodzenia wzmacniaczamarcinsywala.pl
Cambridge Audio Stream Magic 6 | Power Amplifier Class D Hypex 2x Ncore NC2k | T29MF001 + MW16P-4 + 2xTIW 200 XS
Skomentuj
-
Okej, dzięki za informację. Wiem że to nie na temat, ale dlaczego scalak w panelu od suba Creative A220 kiedy nie są podłączone ŻADNE głośniki to bardzo cichutko gra? (jak się przystawi ucho to słychać wyraźnie muzykę.
Hermes Łatwo powiedzieć, "kupić" zwłaszcza jak się ma do renowacji stary rowerLast edited by RAZOR026; 12.02.2014, 11:47.
Skomentuj
Skomentuj