Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

wzmacniacz radiowezlowy

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

wzmacniacz radiowezlowy

robie radiowezel mam wzmacniacz ale nie mam pojecia gdzie podlaczyc glosniki :|sa takie wyjscia:
    speaker |0| |4ohm| |8ohm| |16ohm|
    line |0| |25V | |70V | |100V |

|...| to oznacza jedno wyjscie

[ Dodano: 2005-01-05, 16:30 ]
    ps: oczywiscie przy kazdej kolumnie bedzie transformator

25/50/100 to standardy linii (zaleznie od traf głośnikowych dobierasz odpowiedni stansard) 4,8,16 to typowe głośniki bez trafo zero to poprostu zero :)

Skomentuj

Jesli transformatory przy kolumnach bedziesz mial przystosowane do lini 100V to podpinasz po wyjscie wzmaka oznaczone 100V i po klopocie. Wazne jest tylko maksymalne obciazenie wzmaka wiec musisz zsumowac moce wszystkich kolumn co powinno dac wynik rowny lub mniejszy mocy wzmacniacza.

Skomentuj

wzmacniacz ma 100W kolumn jest 9 :]

Skomentuj

To kazda kolumna nie powinna miec wiecej mocy niz ok 10W. Jesli ma wiecej to podlacz caly system do wyjscia 70V. Napisz jaka moc maja kolumny.

Skomentuj

kolumny sa zrobione na glosnikach
            http://www.allegro.pl/show_item.php?item=38174500
            jednak nie za taka cene bo kupilem je po 19zl za sztuke do tego jakis wysokotonowy

Skomentuj

Nie jest wazne na jakich glosnikach sa kolumny tylko jakie jest trafo linii 100V. Scislej jaka moc pobiera z tej lini?

Skomentuj

transformatorkow jeszcze nie kupilem mam wzmacniacz radiowezlowy 100W i nie wiem jakie mam dokupic transformatorki jakiej mocy

Skomentuj

Moc wzmaka dzielisz przez ilosc transformatorow i wychodzi Ci moc jednego trafa. Oczywiscie mowa tu o specjalnych trafach radiowezlowych dostosowanych do lini 100V.

Skomentuj

spoko ale niestety nie ma 10W trafo :/ putal;em sie w skklepie sa 5/20W

Skomentuj

to kup 5watowe bedziesz mugl w przyszlosci dolaczyc wiecej glosnikow. Jak kupisz 20Watowe to moze sie spalic wzmak. Wtedy koniecznie podlacz pod wyjscie 70V.

Skomentuj

Czaruję...
                      X