Jaką polecacie kartę dźwiękową na USB do laptopa ? Nie będzie to karta do pomiarów , jedynie tylko do słuchania muzyki. Moje możliwości to do 200zł . Ale jak są dużo lepsze karty za 400zł to też mogę kupić .
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Jaką polecacie kartę dźwiękową na USB
Collapse
X
-
http://diyaudio.pl/showthread.php/64...l=1#post400826
Została ta za 250. Myślę, że nikt tutaj nie poleci Ci w tej cenie czegoś innego. Będzie dobre i do muzyki i do pomiarów jakbyś chciał.
A tak BTW, to tematy o kartach już były...czyżbyś nie poszukał :P
-
Zamieszczone przez dolphin123 Zobacz postaJakie problemy ze sterownikami miałeś i jak sobie z nimi poradziłeś?
Zabij mnie, ale nie pamiętam, która wersja drivera w końcu zaskoczyła - bodaj do VISTY x64. Problem jest w tym, że musiałem wyłączyć zintegrowaną dźwiękówkę i blututa, co uczyniłem bez żalu. Karta ma też problemy ze startem po podłączeniu, ale on/off i jest :) Szczerze powiedziawszy nie wnikałem w szczegóły, ponieważ EMU docelowo idzie jako audiograbber do mikrofonu i pod XP, ale mi się projekt przeciąga.
Wydaje mi się, że jest spora zależność od konfiguracji sprzętowej samego laptopa. W moim przypadku DELL VOSTRO 3550/WIN7X64.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Amadeus11 Zobacz postaNie będzie to karta do pomiarów , jedynie tylko do słuchania muzyki.
Miałem wersję bez + i jak za takie pieniądze fajnie grał: http://www.ebay.com/itm/SMSL-Sanskri...item19e877e1fb
Lub coś z diy.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez dj_zibi Zobacz postaJa z EMU 202 mam problem gdyż czasami sama z siebie się wyłącza(przestaje dawać sygnał mimo ze jest włączona). Wystarczy wyłączyć i włączyć.
W planach mam zasilanie zewnętrzne - życia mi zbraknie żeby zrobić to, co mi się w głowie urodziło :)
Ale przecież nie zapłacę za 6 stówek za Tomanka :PLast edited by infinity; 01.04.2014, 20:31.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez dzwiedziu Zobacz postaJeżeli z zasilaniem zewnętrznym, może jakiś DAC ?Last edited by Amadeus11; 01.04.2014, 23:10.
Skomentuj
-
Wczoraj przyszła do mnie Maya U5. Póki co się wiele nie nasłuchałem, ale jedno co mi się rzuciło w uszy to dosyć wysoka podatność na działanie komórki. Charakterystyczne trzeszczenie jest dosyć często słyszalne, w porównaniu do laptopowej integry. Karta leży na biurku przy cienkiej ściance działowej (raczej nie karton gips, bo to stary akademik) i czasem słyszę te trzaski, przypuszczam że to telefon sąsiadki :)
Na testy przyjdzie czas później, ale jak włączyłem bas marcusa millera to usłyszałem w tle jakieś pobrzdękiwanie, którego wcześniej nie zauważałem, więc chyba jest dobrze.
Skomentuj
Skomentuj