witajcie. szukam wszędzie pomocy i dlatego trafiłem też tutaj. Liczę, że znajdę tu fachową pomoc. Posiadam amplituner pioneer vsx 527, który jest podłączony kablem hdmi z tv samsung smart. Pierwsze podłączenie poszło ok- dźwięk z tv płynie przez głośniki- system anynet z tv samsunga umożliwia sterowanie sprzętem za pomocą pilota telewizora lub amplitunera. Wszystko dobrze do czasu aż..wyłączę sprzęt za pomocą pilota czyli standardowe wyłączenie, bez wyłączania wtyk z gniazd prądu. Po kolejnym włączeniu sprzętu, dźwięk z telewizora już nie płynie. W ustawieniach hdmi amplitunera, ctrl-on, arc-on, czyli tak jak należy. Wsparcie pioneera radzi za każdym razem reset do ustawień fabrycznych ale przecież to głupiego robota-za każdym razem od nowa ustawiać stacje, odległość głośników, itp, itd. W dodatku dźwięku już nie ma nawet przy opcji tuner czyli radio. Pewien elektronik poradził mi bym odłączył kable głośników i ponownie zamontował...pomogło. Sęk w tym, że problem znowu się pojawił a ja zwyczajnie nie ma ochoty by znowu przywracać sprzęt do ustawień fabrycznych i odłączać głośniki. Czy ktoś z Was zna problem a najlepiej jego rozwiązanie? z góry dziękuję
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
amplituner pioneer vsx 527-traci ustawienia po wyłączeniu
Collapse
X
Skomentuj