Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Wzmak do 5.1

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

molibden zawsze mozna zrobic 2 suby aktywne i podlaczyc jako sub stereo <lol2>

Skomentuj

Ale wtedy to już jest 5.2 - nie wiem czy coś takiego można zaakceptować :-) bo żaden odtwarzacz DVD ani karta dźwiękowa tego nie przewiduje. A może to jest wtedy bardziej "profesjonalne" i "multimedialne"?? 2 suby są ok i tak właśnie powinno być - tylko nikt o tym przezornie nie mówi! Trochę drogawo wychodzi, trzeba też mieć gdzie to ustawić i na telewizor może już nie starczyć miejsca (i kasy) - albo na kanapę :-)

Skomentuj

hehe ale wiesz zawsze ktos musi byc pierwszy moze wlasnie wymyslilem nowe zestawy produkcyjne 5.2 |2.2 | 6.2 |7.2 itp :P moze akurat jest ktos od producentow na forum i to czyta i za jakis czas beda sprzety z 2 subami no ale jak ktos chce miec dobry sprzet to musi miec kase ale wiez jak masz sprzet to mozesz siedziec nawet na taborecie lub na podlodze kanapa jest zbedna a nieraz nawet TV wystarczy ze popatrysz sobie na swoj sprzet i jestes zadowolony z zycia <lol2>

Skomentuj

Wzmaki home theatre z wyższej półki mają po 2 wyjścia na aktywne sub'y więc nic nie wymyśliłeś Sorry not this time

Chociażby Jbl synthesis zawierają 2 suby i wiele innych zestawów również

W teorii jeden głośnik basowy powinien wystarczyć (normy tego nie ograniczają), ale... ale niektóre konstrukcje posiadają wyjscia do wysterowania drugiego modułu (jakby 1 nie wystarczył ). Z tym że 2 suby to wcale niekoniecznie lepiej niż 1 (chociażby problem faz)

Skomentuj

<wow> wiem ze robiom zestway po 2suby to byl zart :P

Skomentuj

No tak, ale jakby suby wystarczająco nisko uciąc to 2 mozna wstawic, widziałem kiedys kino 5.2, jeden sub był kolo TV a drugi, duzo mocniejszy z tylu pokoju. Pewnie nisko zciete zeby nie szło obczaicz z ktorej strony jeci fala. Takie to by nawet fajne było.

Skomentuj

zastosowanie 2 i więcej subów w systemie 5.1 wcale nie podnosi go do 5.2 czy 5.3
                Dalej masz tylko jeden dyskretny kanał basowy i tyle.
                Obecnie robie malutki wzmacniacz stereo do komputera (2x10W wielkości płyty CD) i robiąc go zaczynam sie coraz intensywniej zastanawiac nad zintegrowanym rozwiązaniem 2.1. Pomysłów mam już kilka i nie sądze zeby 2.1 było bez sensu.
                Idea jest słuszna, a jedynie wykonanie może być kijowe. Poprostu trzeba to robić z głową a nie pod wrażeniem jakiejsc tandety ze sklepu komputerowego.
                Pozdrawiam.

Skomentuj

jako preamp wielokanalowy moze niezle spisac sie TDA 7318. do tego jakies male TDA x5 + TDA7294 (ewentualnie w mostku) i ogień :)

Skomentuj

jaki pikny schemat :) Mi sie podoba i ciekawa konstrukcja, robiles juz ja kiedys czy taki pomysl z glowy :>??? Bom sie troche napalil, tylkoze trzeba bedzie jeszce proca postawic z tego co widze i sterowanie szyna I2C zrobic. Ci co maja dyplomy za soba maja okazje sie wykazac :P

Skomentuj

no niestety projekt nie jest moj ani go nie robilem ale mam schematy na dysku to mysle ze pasuje sie podzielic :) ... jeszcze jeden jak by co :P

Skomentuj

Szaflik, brakuje zasilania kanału basowego sygnałem z centrala.
                        pozatym wydaje mie sie ze sygnał 5.1 powinien byc wprowadzany do kazdego preampa na te same nózki. Inaczej będzie zakrecone programowanie procka.
                        Pozdrawiam.
                        PS
                        Swoją droga pewnie można juz kupic kostki do 5.1 a nie skłądać ze stereo.
                        Ciekawe tylko gdzie i za ile?

Skomentuj

Czaruję...
                        X