Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

pytanko o generator

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

pytanko o generator

Witam.

Mam pytanko: ma ktos schemat sprawdzonego generatora do testowania torow audio?
    Na googlach i elektrodzie w sumie niewiele sie znajduje a wolabym sie zabrac za budowe czegos sprawdzonego.
    Generator z programowy z komputera mnie nie urzadza .....

pozdrawiam
    bielok

jest taka zasada - aparatury kontrolnej i pomiarowej się samemu nie buduje (no chyba że masz mozliwość jej przetestowania i wyskalowania....)

Skomentuj

Poszukaj noty aplikacyjnej ICL8038. Był też projekt w Radioelektroniku z przed ok. 10 lat. Sinus, trójkąt i prostokąt, prosta regulacja wypełnienia przebiegu i częstotliwości w szerokim zakresie.

Skomentuj

Zamieszczone przez Sound Wave
        jest taka zasada - aparatury kontrolnej i pomiarowej się samemu nie buduje (no chyba że masz mozliwość jej przetestowania i wyskalowania....)

mam :)

pozdrawiam
        bielok

[ Dodano: 2005-01-08, 18:24 ]
        Zamieszczone przez Molibden
        Poszukaj noty aplikacyjnej ICL8038. Był też projekt w Radioelektroniku z przed ok. 10 lat. Sinus, trójkąt i prostokąt, prosta regulacja wypełnienia przebiegu i częstotliwości w szerokim zakresie.

dziekuje :)
        poszukam na elektrodzie w archiwach :)

pozdrawiam
        bielok

Skomentuj

Robilem ten generator na ICL'u do szkoly - spisywal sie wysmienicie.Mam do niego zaprojektowana plytke i schemat tez gdzies sie znajdzie :) Jak chcesz moge ci podrzucic :)

Skomentuj

http://www.cyfronika.com.pl/kityNE/Ne0150-k.htm

albo możesz zrobić coś na uC.
            http://www.qsl.net/zl1bpu/micro/SIGGEN/Siggen.htm

Skomentuj

Zamieszczone przez Szaflik
              Robilem ten generator na ICL'u do szkoly - spisywal sie wysmienicie.Mam do niego zaprojektowana plytke i schemat tez gdzies sie znajdzie :) Jak chcesz moge ci podrzucic :)
              jesli znajdziesz chwile wolnego czasu to uprzejmie poprosze :)

pozdrawiam
              bielok

Skomentuj

No znalazlem :) Jak bys czegos nie wiedzial pytaj :) Ale zrobilem 2 sztuki i oba dzialaly spoko :) Projekt byl w ktorejs gazecie a plytka jest moja :)
                Załączone pliki

Skomentuj

Zamieszczone przez Szaflik
                  No znalazlem :) Jak bys czegos nie wiedzial pytaj :) Ale zrobilem 2 sztuki i oba dzialaly spoko :) Projekt byl w ktorejs gazecie a plytka jest moja :)

dzieki :)

sciagnalem sobie i jutro popatrze ma to :)
                  teraz trza isc do roboty :)

pozdrawiam
                  bielok

Skomentuj

Czaruję...
                  X