Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

dac nostromo 5 wolfson WM8740 CM6631A

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zamieszczone przez scythe1123 Zobacz posta
    (...)nawet Audinst HUD MX1 grał gorzej od zintegrowanej karty dźwiękowej.
    Ciekawe spostrzeżenie :blink:

Posiadam Xonara w PC a audinsta MX1 podłączonego pod lapka i jak dla mnie obydwa urządzenia reprezentują podobny poziom

Skomentuj

Zamieszczone przez Adam_85 Zobacz posta
      Niby w tej kwocie jest już trochę do wyboru, ale z gotowców nie ma nic "nadzwyczajnego", więc nie widzę sensu wydać kasy po to aby mieć wyższy paragon i inny napis na pudełku:-)
      Dlatego zaproponowalem DIY. W tej cenie mozna zlozyc juz takie zrodlo, ze nie bedzie juz potrzeby wymiany tej czesci toru w przyszlosci.
      Przy tym budzecie polecalbym http://www.dddac.com/ powinienes sie na styk zmiescic.

- - - - - aktualizacja - - - - -

Zamieszczone przez .3lite Zobacz posta
      Inaczej mówiąc nic sensownego, dlaczego żaden z tych DACow nie pracuje w konfiguracji jednej kości na kanał? Przecież według danych producenta, dynamika i inne parametry znacząco rosną. A gdzie inne rozwiązania ?
      To ma grac, a nie wygladac ladnie na wykresie.

Skomentuj

Zamieszczone przez pharoh Zobacz posta
        To ma grac, a nie wygladac ladnie na wykresie.
        Faktycznie, kości mogą różnie grać i różne przypodobania są, ale to nie znaczy, że jedyna konfiguracja to ta najgorsza - taką zmianą charakteru dźwięku nie zmienisz, ale z pracą danych kości w konfiguracji różnicowej (gdzie każda kość obsługuje jeden kanał), wyłącznie poprawisz parametry już dobrze grającej (wg. danej osoby) kości! No ale tak, takie rzeczy przecież przerastają domowych DAC diyowców, bo dla nich podłączenie kości według schematu w pdf i grzebanie w różnych firm kondensatorach, rezystorach jest już na granicy własnych możliwości.

Trzeba słuchem oceniać co się tworzy, ale też robić to z głową w czasie projektowania układu.
        Last edited by .3lite; 06.06.2014, 18:08.

Skomentuj

Przy tym budzecie polecalbym http://www.dddac.com/ powinienes sie na styk zmiescic.
          Przecież to kupa jest .
          Kolesie pominęli filtry i myślą że odkryli świętego Grala .
          I podniecają się wyglądem prostokąta .

Jak bym miał coś robić to PCM1704 :) ( lub ewentualnie ad1865 lub lepiej ad1862)
          300PLN same kostki .
          30 euro filtr (df1706) + ewentualnie SCR
          USB na XMOS-ie można kupić gotowy moduł w rożnych miejscach za nie dużą kasę .
          analog dyskretny hawksforda .
          Bez obudowy w 1.5kPLN mając głowę na karku żeby to poskładać w kupę da się zrobić .
          Różnica w stosunku do e-mu na plus bezdyskusyjna .
          Na coś innego szkoda kasy moim zadaniem.

Skomentuj

A jest gdzieś schemat tego układu ? Na stronie widziałem tylko diagram połączenia i przynajmniej pracowało chyba w konfiguracji kostki na kanał ? co już jest osiągnięciem w samym sobie :P

Przeglądam na tablecie i cieżko cokolwiek znaleźć.
            Last edited by .3lite; 06.06.2014, 18:10.

Skomentuj

W tym miejscu gdzie jest realtek to w rzeczywistości SB Extigy połączony przez SPDIF.

I żeby nie było, że słucham wykresów. Ale jak dla testu podłączyłem SB Audigy to usłyszałem różnicę w porównaniu z Extigy, a gdy wcześniej porównywałem Extigy vs Audinst to za bardzo nie widziałem różnicy, więc przyszedł do głowy pomysł przetestowania tego programem.

A co do zakupu Audinsta przez mojego kolegę...
              Po prostu grał lepiej na słuchawkach od integry, a kolumny ciągnąć do sklepu to rzecz mało realna.
              Teraz widać jaki wpływ ma istnienie wzmacniacza do słuchawek.

Ktoś chce kupić Audinsta HUD-MX1?, bo jest na zbyciu.
              Last edited by scythe1123; 06.06.2014, 18:47.

Skomentuj

znalazłem coś takiego na AD1865

http://www.ebay.com/itm/DAC-AD1865-2...item338ec37b3c

Raven myślisz, że to coś warte?

Skomentuj

Zamieszczone przez raven1985 Zobacz posta
                  Przecież to kupa jest .
                  To jest jeden z najpopularniejszych hiendowych DACow za granica. Kilkadziesiat osob potwierdzilo swietne wykonanie oraz kapitalne brzmienie, myla sie wszyscy?

Skomentuj

Juz kiedys pisałem
                    Jedzmy gowno... miliony much nie mogą sie mylić

To tak dla rozluźnienia
                    A tam wogole to proponuje jednak posluchac :)
                    Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Zamieszczone przez Adam_85 Zobacz posta
                      Raven myślisz, że to coś warte?
                      myślę że nie .

To jest jeden z najpopularniejszych hiendowych DACow za granica. Kilkadziesiat osob potwierdzilo swietne wykonanie oraz kapitalne brzmienie, myla sie wszyscy?
                      ta kapitalne .

A napisali, że na 44.1k ten dac zwyczajnie będzie teraz szumiał ?
                      Syf wysokoczęstotliwościowy który wcześniej był po za pasmem audio jest teraz w paśmie audio dla 44.1k
                      Nie ma filtra antyaliasingowego . Żadnego . Więc aliasing występuje i głównie to słyszą Ci złotousi plus IMD od tego w.cz. syfu produkowane przez wzmacniacze i wysokotonówki nim obciążone.

Skomentuj

Czaruję...
                      X