Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

montaż Audio w Sejcento

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

powiem tak , w fabrycznych miejscach NIEMA nic, poco dopłacac za jakieśfabryczne pierdzidełka, dlatego narazie slucham odgłosów silnika <lol> no ale jestem ciekawy jakiej firmy głosniki warte kasy, czy te co podałem wyzej nadały by sie czy neiwarto tyle kasy w to pakowac a może za mało lub w coś innego ??

Skomentuj

jeśli mogę poradzić to elipsy nie są najlepszym wyborem..
      drugi link to już w miare dobre rozwiązanie za taka cene. Ponocar to dobra firma, z tym że glośniki współosiowe tej firmy, według mnie, znacznie odbiegają od innych produktów.
      może coś z dls, focal, jlaudio?

pozdrawiam

Skomentuj

magik a może znasz jakąs strone do parametrów głośników Phonocar'a bo interesuje mnie jeden 10 calowiec i niewiem skad wziac t/s

Skomentuj

konkretnie który? seria/model...
          jeśli nie ma na www.phonocar.com.pl to postaram sie zobaczyć ale to w poniedziałek bo papierów ze sobą nie mam..

Skomentuj

"może coś z dls, focal, jlaudio? " magik bez przesady gdzie takie glosniki do SC, jak juz cos lepszego to moze jakies JBL'e albo max Hertze

Skomentuj

jesli chodzi o wyznacznik typu cena/jakość to rzeczywiście hertze...

Skomentuj

magik, mądre słowa,oj mądre
                PZDR

Skomentuj

''astra+Becker Mexico+Hertz DSK 165+sub Hertz ES 300...marzenia sie spełniają ''

hehe.. no tak tak

Skomentuj

magik, my wiemy co mówimy,prawda?
                    PZDR

Skomentuj

co to jakiś zwiazek przez internet :]

oks zoabcze o co chodzi z tymi hertzami, zawsze mi sie podobały ale drogie :) no a te do auta to sie okaze jak przejze co nieco internet car audio rules ehehe :) na wieczór poryło mi garnek z powodu nauki no i ta kafaaaa ulalaa

blaupunkt los angeles , ciekawe radyjko z tego co widze na alegro jakieś 800 złoty a w pewnym sklepie w necie widzialem po 2300 złoty :) przebitka niezła , warto z alegro brac akei cus czy mam pewnosc ze jakiśgałgan niewcisnie mi syfu zuzytego heh , 800 złoty niechodzi u mnie przedpokojem :P

[ Dodano: 2005-01-15, 21:36 ]
                      magik chdozi mi konkretnie o Y-line subwoferki 20,25 i 30 cm bo są dośc tanie dlatego interesują mnie t/s ich a na stronie chyba ich niema , jesli masz jakieś parametry do bądź tak miły i walnij na mejla marekxyz@o2.pl

Skomentuj

Drogi Budziku, służę pomocą jak coś,w miare swych możliwości oczywiście.
                        PZDR
                        P.S.
                        Tylko nie półka!Prosze!

Skomentuj

te elipsy phonocar z allegro to maja wymienioa membrane, orginalna jest zółta
                          zobacz jeszcze magnat albo lanzar

Skomentuj

umberto no tak ALE, sam przód przecież ne moze byc bo to bedzie totalna porazka, ze wzmacniaczem zabawa bo ten zakumulatoryzowany alternator iewyrobi :P itp itd, przeróbka drzwi odpada itp jedyną opcją oprócz tego ze bedzie przód jest płka,

chyba zewrzuce 2xlw800 podłaczone pod dwa kanały do radja do bagaznika i bedzie sub na całym pasmie a co jak szalec to szalec =]

umberto w takim razie co proponujesz , bez przerabiania drzi słupków , lusterek dachu i innych duperelek :)

Skomentuj

uuuu... a jednak sie przekonać nie da, że lepiej zrobić doinwestowany przód, bez przeróbek itd, na hertzach i na dobrej jednostce głównej niż kombinować półke.. łeeee... no ale Twój wybór!

Skomentuj

To ty taki ekspert nie wiesz co do auta włożyć? JA bym na twoim miejscu zrezygnował z tych fabrycznych miejsc na głosniki i woził ze sobą kolumny i subwoofer odpowiednio zestrojone. Co do radia polecam jakiś sprzęt HiFi zasilany przetwornicą. Skoro jesteś tak wrażliwy na jakość i wykonanie kolumn.
                                PS nie pisze sie Sejcento tylko Sejcento (zobacz jak ci na tylnej klapie pisze).

Skomentuj

Zamieszczone przez soundfactor
                                  To ty taki ekspert?
                                  PS nie pisze sie Sejcento tylko Sejcento (zobacz jak ci na tylnej klapie pisze).
                                  what the f u c k ? S E J C E N T O ??

Skomentuj

soundfactor, specjalistą niejestem, wiem ile wiem a w aucie jeszcze nic niepodłączałem, pozatym domowe audio to cakiem inna sprawa niżcar audio wiec się nie czepiaj a z tą nazwą to i tak niewiem o co ci chodzi <lol> powodzenia w przyszłości :)

magik OK bez tyłu, ale co z tym przodem, jak bez przeróbek zrobic to żeby dorbzegrało !! ??

Skomentuj

wydaje mi sie tez ze budzik chce oszczedzic bagaznik bop jesli jest to jego auto rodzinne to bagaznik sie przydaje a sub w tak malym bagazniku zajmie nie malo jego powierzchni

[ Dodano: 2005-01-16, 16:11 ]
                                      wydaje mi sie ze budzikowi tez zalezy na bagazniku bo jest to jego auto rodzinne ...wiec subek to chyba tylko zaplikowany w polke...no bo inaczej to z 1/3 bagaznikazajmnie i bedzie strasznie przeszkadzac...hmm nie wiem im mniejszy samochod tym wiecej problemu do malucha to bym chybawogole mono zrobil na glosniku od jamnika

Skomentuj

nieda sie zrobic dobrze przodu bez przeróbek :P
                                        pozostaje tylna półka
                                        SEICENTO :P i jest napisane :P

Skomentuj

Budzik, trza se prawde w oczy powiedzieć.Bez ingerencji w konstrukcję choćby samych drzwi nie mamy co liczyć na dobry dźwięk.To co zaoferowała fabryka czyli miejsca fabryczne jest dobre do radia safari.Wiem jak czasami trudno jest się zdecydować na takie przeróbki ale to niestety jedyna droga.Można również pokombinować z wymianą fabrycznych głośniczków na lepsze i spróbować wpakować coś pod przednie siedzenie.Ja kiedyś miałem w maluszku subik pioneera,używke,teraz tego na rynku nie widze.Jakoś grało,nie powalało jakością ale było lepiej niż na samych 10cm przodach.Zresztą i tak szybko drzwi przerobiłem i wsadziłem 16 tonsila(innych wtedy nie było).Jeśli faktycznie nie zależy Ci na jakości,na dobrej stereofonii to pakuj coś w półe,jakoś zagra choć ja tego nie polecam.Szkoda że nie możesz posłuchać muzy u mnie,napewno byś szybko drzwi przerobił :)
                                          PZDR

Skomentuj

Czaruję...
                                          X