Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

wzmak na tda2051

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

wzmak na tda2051

witam,
    co mozna wstawic do wzmaka w ktorym padly tda2051 - sa jakies zamnienniki ? to ustrojstwo ma obudowe to-220 z 5 nozkami. jest cos co ma takie same wyprowadzenia?

a dlaczego coś innego?? nie możesz wstawić takich samych??
    obiło mi się kiedyś o uszy, że taką samą aplikację mają tda2050, 2040, 2030, 2020 czy cuś... tylko napięcia były inne...

Skomentuj

możesz wstawić tda2050 -tańszy ale słabszy

Skomentuj

TDA2050 możesz wstawić, ale lepiej nie niższe, bo pracują przy niższym napięciu (+/-18 do 22V, a ten -/+25V) i mają niższy prąd wyjściowy - 3.5 lub 4A; ten ma 5A, natomiast TDA 2051 6A. Nie wstawiaj TDA2052 bo ma inny rozkład wyprowadzeń.

Skomentuj

Dzieki wiem tda2052 ma szesc nozek :) a tak wogóle to bede mogl okazyjnie kupic 2051 na allegro za 10 pln sztuka. W tme sa po 15+vat. A moze producent uklady do testow wysyla jeszcze - podajcie mi adres to bym pare takich zamowil i potem odsprzedal tanio :), bo jest problem zeby to wogóle dostać (chyba juz nie produkują). A tak wogole to chce zrobic koncowke mocy o 2x80W sinus 4Ohm tak zeby scalaki sie zmiescily w 100pln i przedwzmacniacz sterowany mikroprockiem na TDAxxxx z wyswietlaczem cieklokrystaklicznym podswietlanym na wiejski ultarafioletowy LEDzik :)

Skomentuj

Czaruję...