Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Szum przy spdif

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Szum przy spdif

Hej
    Mam lekki kłopot, może ktoś pomoże.
    Mam daca Nostromo podłączonego po spdif do wyjścia Audigi 2 zs. No i jest niezły patent.
    Okazuje się że z tego spdifa idzie cóś do daca, co powoduje że ten skubany szumi. Słychać to tylko w wysokotonówce przy większych wzmocnieniach.
    Patent jest taki, że bez względu na wybrane wejście, nawet jeśli dac jest w ogóle wyłączony, a kabel jest włożony do RCA na dacu, to szumi. Jak wyjmę to przestaje.

Kto ma pomysł?

To może ci się w jakiś sposób robi pętla mas?

Skomentuj

Może. Ale najwyżej jakoś przez gniazdko zasilające, no bo którędy? Poza tym to nie brumi, a robi takie chrchrchr... Jak się pozbyć? Od razu zaznaczam, że drugiej fazy nie zamierzam do gniazdka ciągnąć.

Skomentuj

W płycie głównej nie masz jakiegoś wyjścia cyfrowego żeby sprawdzić bez tego Audigi ?

Skomentuj

Po optycznym nie słychać problemu, oczywiście.
          O widzisz, zmobilizowałeś mnie i sprawdziłem - mam wyjście spdif na płycie. To wywalę tego audigy, polutuję sobie jakiś kabelek i zobaczę. Ciekawe czy mam jakiegoś walającego się jacka w domu?

Skomentuj

A czy ten Nostromo ma odseparowane wejście SPDIF trafkiem? Jeśli nie, to pewnie ominięcie audigy nic nie da.

Skomentuj

No to problem rozwiązany. Widocznie przedtem czasem a teraz szumi non stop. Wysyłam do naprawy. Chyba że najpierw sam zajrzę...Już po gwarancji.

Skomentuj

Czaruję...
              X