Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Jaki wzmacniacz do 1000zl ?

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Jaki wzmacniacz do 1000zl ?

Witam serdecznie wszystkich :)

Wiem, ze jest to kolejny temat z zapytaniem jaki wzmacniacz... ale ile osob tyle kryteriow
    No wiec, zadaje pytanie: Jaki wzmacniacz do nowych FXow 300?
    Wolalbym stereo :)
    Kwota 1000 zł +/- 50 zł

Aktualnie kolumienki graja (wygrzewaja sie :P) na na dobrze wszystkim znanej...
    leciwej...
    Unitrze WS 442

Juz zmiana z altusow przyniosla ogromne zmiany dla ucha. Jestem bardzo zadowolony nowym dzwiekiem, ale czuje rowniez pewien niedosyt... Mam wrazenie, ze kolumny moga zagrac lepiej...

Ostatnio zauwazylem, ze co raz wiecej osob szuka Rotela, ja znalazlem takiego, co Wy na to?
    http://allegro.pl/rotel-ra-930bx-i4453824209.html

Bylbym dźwięczny :P za wszelkie info oraz pomoc

PS Kawalek zdjecia kolumn :) jak przyjdzie pora, to zaloze caly watek dot. budowy :) mam nadzieje ze doczeka nowego piecyka
    Last edited by MaLyNsS; 25.07.2014, 21:24.
    Sony TA-F 650ESD, Sony CDP 990, Sony ST-S590ES
    i ciągle rośnie :)

Sony TA-F570ES, 590ES, 670ES, 690ES

Tym Rotelem nie ruszysz FX'ow, musialbys kupic min 980BX + 980RC
    Sansui AU-α 907MR, Sony CDP-557ESD, T+A Criterion TCI 3R

youtube.com/user/Mr1Raziel

Skomentuj

Nie wiem czemu, ale nie jestem przekonany do soniakow :/ jak wyglada ich charakterystyka? zalezy mi na tym, aby bas byl cieply, szybki ale nie wychodzil przed szereg :) podobnie wysokie, aby nie byly piskliwe...

A jakies Marantze? Onkyo? Moze jakas Hamaya? Brat ma Pioneera VSX 916, tyle tylko ze wielokanałówka... musze mu podp..... :P i zobaczyc jak gra na tym czyms...

a to?
      http://allegro.pl/pioneer-a-656-pote...432953382.html
      Last edited by MaLyNsS; 26.07.2014, 15:01.

Skomentuj

Słuchałem Sony TA-F690ES i było przyjemnie. Mogę Ci jeszcze polecić Yamahe AX-700. Kawał dobrego wzmacniacza.

Skomentuj

Bas jest szybki, cieply niekoniecznie, wszystkiego jest moim zdaniem tyle ile powinno byc

Pioneery z serii reference sobie odpusc, w wiekszosc brzmia tak samo, wolno, mułowato z ostra srednica

Jeśli chcesz byc bardziej po cieplejszej, neutralniejszej stronie to bierz 570ES, 670ES

Skomentuj

No wlasnie, czym sie rozni seria 670ES od 690ES? pomijam wartosci mocowe (670ES - 80W/8 Ohm; 690ES - 100W /8ohm)?

Zamieszczone przez Bumpalump Zobacz posta
            Bas jest szybki, cieply niekoniecznie, wszystkiego jest moim zdaniem tyle ile powinno byc
            ...
            Jeśli chcesz byc bardziej po cieplejszej, neutralniejszej stronie to bierz 570ES, 670ES
            Z twojej wypowiedzi domyslam sie ze 690 delikatnie/nieznacznie podbija pasma?
            I jeszcze jedno, mam pewne obawy jesli chodzi (chyba kazde "wysokie") uzywki, jak rozpoznac ze nie byly naprawiane/ przerabiane?
            Znalazlem dwie 690 i jedna jest troszke poobijana, ale w koncu wygladem sie nie gra :P Koszt: 700 zł
            http://allegro.pl/sony-ta-f690es-0514-i4409732431.html

Druga z zewnatrz wyglada perfekcyjnie ( prawie, bo na froncie jest drobna rysa? moze jakis wlos sie wkradl?) ale wystawiajacy zrobil zdjecia srodka. Na jednym z nich widac, ze uklad wyglada na spalony? Zle zlutowany? Tak czy inaczej wyglada to niepokojaco? Moze cos na ten temat wiecie?
            http://allegro.pl/sony-ta-f690es-i4418793894.html

Witam mam problem z tym wzmacniaczem. Jak kolega wyżej pisał o grzejących się tranzystorach 2SC2275 2SA985A u mnie też się grzeją, a w lewym kanale 2SA985A rozgrzewa się do temp. 135 stopni! Co może być tego przyczyną?
            Wyciete z innego forum. Problem jednostki? Czy grzeja sie wszystkie (ale chyba nie tak)?
            Last edited by MaLyNsS; 27.07.2014, 13:03.

Skomentuj

Roznia sie typem tranzystorów, 70 gra na bipolarach, 90 na mosfetach, obie serie sa dosc neutralne tylko 90 prezentuje granie bardziej sterylne, moze ciut precyzyjniejsze jak zyletka przez co wydaje sie byc ostrzejszy, bardziej agresywny.

Aby rozpoznac czy wzmacniacz byl naprawiany musisz miec zdjecia wnetrza w dobrej jakosci
              Problem jednostki

W tym za 899 nie widze nic niepokojacego ale cena za ten model jest grubo przesadzona, 750zl to max

Skomentuj

Wlasnie wrocilem z kuzynem z odsluchu... kawalek jaki sobie zazyczyl to utworek z gladiatora - Now we are free, i... spadl z krzesla ssstrasznie mu sie podobalo, piekna scena, szczegolowy dzwiek, zadne pasmo sie nie wywyzszalo :) po drodze przelaczylem na altuski i wszystko zdechlo :P Powiedzial rowniez ze na jego denonie (seria 7xxx czy 9xxx) + warefaredale (nie wiem jakie) nie bylo slychac "tego co sie dzieje z tylu" czyt. sceny/tla... ja jestem z siebie dumny, ze udalo mi sie cos takiego zlozyc :)
                Teraz czekac na wzmacniacz :)
                Bede polowal na ta 690, moze sie trafi ladna sztuka, aczkolwiek namiary na sprzedajacego ta za 700 mam i w razie w, jak w ciagu dwoch trzech tygodni sie nic nie trafi, to kupie od niego :)
                podziekowal za pomoc :)

Skomentuj

Czaruję...
                X