Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Jaki wzmacniacz za 3 stówki ?

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Jaki wzmacniacz za 3 stówki ?

Witam wszystkich.
    Szukam dość taniego wzmacniacza, który zastąpi Onkyo 8830 i zagra w miarę neutralnie lub nieco uciszy górę i wyeksponuje średnicę. Najlepiej by było, gdyby miał możliwość kontroli pilotem. Wizualnie strasznie spodobała mi się Yamaha AX-396, ale jak wyczytałem brzmieniowo jest to całkowite przeciwieństwo tego, co poszukuję.
    Zastanawiałem się nad Marantzem PM-35, Denonem PMA-350se, PMA-520.
    Prosiłbym o podesłanie modeli, którymi mógłbym się zainteresować. Z góry dzięki.

350SE miałem, fajny klocek, ale ciężko dostępny.
    zobacz jeszcze PM-50 , PM-55 dość sucho gra, ale nie wiem jakie masz głośniki.
    Last edited by wrotekpoz; 04.08.2014, 16:08.

Skomentuj

Ten Pm-50 mnie zainteresował chociaż przeglądając archiwum zauważyłem, że średnia cena to powyżej 300zł, poniżej natomiast jest PM-40. Jest ogromna różnica w brzmieniu między tymi wzmacniaczami ?
      Wyczytałem jeszcze, że bardzo dobre w tym budżecie są tanie Harmany. Znalazłem HK620 oraz polecanego HK645, którego nie ma na ogłoszeniach.
      Z zakupem mi się nie śpieszy, więc mogę poczekać na tego Denona, jeśli to dobre rozwiązanie.

Skomentuj

NAD 302. Czasem się trafi w tych pieniądzach.

Skomentuj

Jakie masz kolumny?

ogolnie dosc naturalmny i calkiem niezly w tych pieniadzach jest sony ta f 470 i ta f 490, ale bez pilota
          Sansui AU-α 907MR, Sony CDP-557ESD, T+A Criterion TCI 3R

youtube.com/user/Mr1Raziel

Skomentuj

Hej.
            Nie chce tworzyć nowego tematu więc podepnę się tutaj:) Również poszukuje wzmaka może być troszkę wyższy budżet. Pod wzmaka chcę podłączyć 2 monitorki (może przerobie je na kolumny) i subwoofer. Cały zestaw chciałem połączyć pod tv i konsole do gier. Jakieś propozycje czy denon PMA350S może się nadać?
            Last edited by mr sound; 07.08.2014, 11:14.

Skomentuj

Jaki subwoofer ? PMA350 raczej nie ma możliwości podpięcia suba (chyba że pasywny i jako głośnik, ale to nie ma sensu)

Skomentuj

Zamieszczone przez wrotekpoz Zobacz posta
                Jaki subwoofer ? PMA350 raczej nie ma możliwości podpięcia suba (chyba że pasywny i jako głośnik, ale to nie ma sensu)
                Suba jeszcze nie mam chce go zbudować, także będzie pole manewru. Chciałbym coś z basreflexem pod muzyke i kino/gry. Co mógłbyś polecić z piecy?

Skomentuj

Na subach się nie znam, sub aktywny czy pasywny ?

Skomentuj

Ja mam grundiga V3. Moge polecić.
                    Ostatnio były jakieś na alledrogo w okolicach 200-250zł. Teraz tylko jakiś uszkodzony jest dostępny . Mam porównanie do Uniego, grundig ma troszkę delikatniejsze brzmienie, lepsze wysokie, za to nieco gorszą kontrolę basu. Stereofonia na bardzo dobrym poziomie. A do suba to potrzebny filtr i podłączysz pod każdy wzmacniacz.
                    Last edited by Micwoj; 08.08.2014, 07:54.

Skomentuj

Myślałem raczej nad subem aktywnym z własnym wzmakiem (panel wzmacniający typu od irka :)) a osobno wzmacniacz (amplituner) na monitorki lub kolumny. Do tego właśnie szukam odpowiedniego wzmaka. Co powiecie na wzmaki yamaha serii DSP? Mają wyjścia na suba aktywnego.

Skomentuj

Wystarczy ze bedziesz mial suba z wejsciem wysokopoziomowym, i po problemie z ampem

Skomentuj

Jaka jest różnica między takim subem a subem aktywnym?

Skomentuj

Jedno i to samo ale ma dodatkowe wejscie, tzn nisko poziomowe = kabel jack lub rca, sub tylko wzmacnia podany sygnal. wysoko poziomowe = ten kabel który idzie do kolumn z wzmacniacza, w takiej opcji sub "pobiera sobie sygnał z kolumn i jest dopasowany głośnością. A ten panel masz już czy kupujesz ?
                            Last edited by _NATAN_5064; 09.08.2014, 16:26.

Skomentuj

Zamieszczone przez _NATAN_5064 Zobacz posta
                              Jedno i to samo ale ma dodatkowe wejscie, tzn nisko poziomowe = kabel jack lub rca, sub tylko wzmacnia podany sygnal. wysoko poziomowe = ten kabel który idzie do kolumn z wzmacniacza, w takiej opcji sub "pobiera sobie sygnał z kolumn i jest dopasowany głośnością. A ten panel masz już czy kupujesz ?
                              Mam na oku wzmacniacz yamaha dsp 595 i chyba taki zakupie. Jezeli chodzi o panel to na chwile obecna go nie mam;, musze kupić.

Skomentuj

Czaruję...
                              X