Witam, zakupiłem filtr dolnoprzepustowy aktywny z Advanced Electronic a 140. Można podac do niego sygnał z wyjścia niskopoziomowego jak i wyjścia na kolumny z wzmacniacza. Moje pytanie jest takie czy jeżeli podam mu sygnał z wyjścia na kolumny to po przefitrowaniu będę mógł podlaczyc do "wyjścia filtra" głosnik basowy? Da się tak zrobić? patrząc na budowę tego filtra to obniży on ten sygnał i wydzieli z niego sygnał najniższych częstotliwości. Chce zrobić subwoofer ale tylko z filtrem aktywnym w środku, bez wzmacniacza wewnątrz. Jest taka możliwość oprócz stosowania filtra pasywnego? Tak wiem że ten filtr potrzebuje zasilania symetrycznego. Poradzicie coś?
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
filtr dolnoprzepustowy a-140 jak podlaczyc?
Collapse
X
-
A więc tak, trafo mam 12v pojedyncze napiecie. Ale zrobię do niego powielacz napiecia nastabilozatorach więc nie problem zrobić zasilanie filtra symetryczne. Filtr potrzebuje 2x12v minimum. A mam pytanko ostatnie czy jak zasile filtr np 2x11 v to będzie on inaczej funkcjonował? Będzie powodował straty na sygnale i przez to sygnał wyjściowy będzie mniejszy niż powinien?
Skomentuj
Skomentuj