Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Sherwood AX-5103 problem z prawym kanałem

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Sherwood AX-5103 problem z prawym kanałem

Witam.
    Posiadam wzmacniacz Sherwood AX-5103, od jakiegoś czasu mam z nim problem. Wzmacniacz działał poprawnie przez dłuższy czas i od jakiegoś czasu zanika głos i powstają zakłócenia w prawym kanale, gdy zwiększam głośność wzmacniacz wraca do normy na jakiś czas. Czym to może być spowodowane? Nie jest to wina przedwzmacniacza ani potencjometra, jest to na pewno wina końcówki mocy lecz nie wiem na których elementach powinienem się skupić.

Proszę o rady, dziękuje.

Zamieszczone przez tomczar Zobacz posta
    Wzmacniacz działał poprawnie przez dłuższy czas i od jakiegoś czasu zanika głos i powstają zakłócenia w prawym kanale, gdy zwiększam głośność wzmacniacz wraca do normy na jakiś czas. Czym to może być spowodowane?
    zdecydowanie potencjometr lub jakis przelacznik w torze audio. uzyj "kontaktu pr"

Skomentuj

Po czym stwierdziłes ze to wina samej końcówki? ,a nie np potka tak jak Pawel S. mowi ?

Skomentuj

Użyłem preparatu do potencjometrów, dalej ten sam efekt, nawet wymieniłem go na inny potencjometr i to samo. Są dwa przekaźniki na kolumnę A oraz B na jednej i drugiej stronę ten sam efekt, tak więc sądzę że to nie jest wina przekaźnika, lecz sprawdzę to wymieniając na nowy przekaźnik lub go otworze i sprawdzę dokładnie.

Skomentuj

pisalem o PRZEŁĄCZNIKACH na przednim panelu. u mnie np przerywal przelacznik "tone defeat"
          po drodze masz jeszcze potencjometr balansu i inne przelaczniki (loud-kontur)

Skomentuj

Przełączniki też sprawdzałem, lecz jeszcze raz dokładniej wszyskto sprawdzę. Rozumiem żę powinienem się skupić tylko na przełącznikach i potencjometrach?

Skomentuj

glownie na tym
              przekaznik na wyjsciu tez moze byc

Skomentuj

Okey. Dzięki wielkie ! :)

Skomentuj

Witam może też być gdzieś na płytce zimny lut.

- - - - - aktualizacja - - - - -

sprubój czymś nie metalowym stukać, ruszać elementy końcówki może trafisz na zimny lut.
                  Last edited by piotr f.; 07.09.2014, 18:59.

Skomentuj

Czaruję...
                  X