Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Wzmacniacz do suba

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Wzmacniacz do suba

Z racji tego że brakuje mi trochę basu a mam kilka walających się subów samochodowych powstał pomysł zbudowania subwoofera w oparciu o głośnik Hertz ES300D (350W RMS, 2x4ohm), testowałem go kiedyś w domu pod wzmacniaczem samochodowym podpiętym pod 1kW zasilacz komputerowy, było całkiem ok. Szukam jakiegoś wzmacniacza/panelu którym mógłbym "napędzać" w/w suba. Nie chiałbym inwestować ogromnej kasy, więc raczej budżetowe rozwiązania mnie interesują. Poleci/Doradzi ktoś coś?

zbig 3 i glosnik w 2r

Skomentuj

gotowa konstrukcja czy chcesz sam zmajstrowac?

Skomentuj

Zrobię mały odkop :)
        Mógłbym i zmajstrować ale raczej wolałbym gotowca, ew. kupić gotowy kit do poskaładania ale musiałby zawierać wszystko od a do z, jedynie mógłby być bez radiatora.

Skomentuj

Kita juz nie dostaniesz, pozostaje allegro i szukać panelu.

Skomentuj

A może jakieś propozycje co jest godne zainteresowania?

Skomentuj

Coś co jest oparte na elementach dyskretnych (tranzystory), dużym transormatorze oraz sporych kondensatorach w zasialczu + mała cena. W mojej wypowiedzi jest szczypta ironii ale takto całkiem serio. Zawsze możesz podesłać swoje typy, powinni znaleźć sie ludzie co pomogą.

Skomentuj

Jedyne co mi się rzuciło w oczy to Zbig3, więcej konstrukcji na 2R nie znalazłem.
                Potrzebuję jakieś ok. 400W 2ohm, jak będzie 350 to będzie dobrze jak będzie 500 to też będzie dobrze :) Ogromnych wymagań nie mam :)

Skomentuj

Jeśli sam potrafisz wprowadzić poprawki w zabezpieczeniach o których wspominał zbig, to już w zasadzie masz wszystko oprócz PCB Rozejrzyj sie za czymś z Azji

Skomentuj

Jakbym wiedział jakie poprawki to może byłbym w stanie to zrobić :) ale wolałbym dać komuś bardziej ogarniętemu to do złożenia.

Zamieszczone przez _NATAN_5064 Zobacz posta
                    Rozejrzyj sie za czymś z Azji
                    Jakieś konkretniejsze propozycje? Bo "czymś z Azji" nie wiele mi mówi, a nie chciałbym kupić "padła" które ma moc tylko na napisie.

Skomentuj

Na dx.com masz moduly złożone, i jak za te pieniadze to nie ma sie co czepiac. Poszukaj czegos co Ci bedzie pasować.

Skomentuj

Przerzuciłem tą stronkę ale nie znalazłem modułu który dałby radę w 2R.. Widziałeś może tam coś takiego?

Skomentuj

http://dx-audio.pl/dx450/ tabela na dole strony...

Skomentuj

Właśnie też trafiłem na tą stronkę :) Myślę że to będzie najlepsze rozwiązanie :)

Skomentuj

Czaruję...
                            X