Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Ratowanie odtwarzacza Samsung HD 950

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Ratowanie odtwarzacza Samsung HD 950

Witajcie. Mój wieloletni, ale zdecydowanie ulubiony odtwarzacz zaczął odmawiać współpracy z płytami DVD-Audio i SACD. Dwukrotnie był już przeglądany w serwisie, jednakże efekty były...krótkotrwałe. Czy jest jakaś nadzieja na przywrócenie mu świetności ? Jeśli tak to w jaki sposób ? Od czego zacząć ? Nie chcę żadnego innego odtwarzacza dla mnie jest to "ten jedyny"

Wygląda to na umieranie lasera, chociaż innych źródeł problemu nie można wykluczyć.

Skomentuj

Może to dobra okazja przejść na odtwarzacz strumieniowy

Skomentuj

Tyle też wiem :p chciałbym się dowiedzieć od ludzi mądrzejszych ode mnie jak temu zaradzić - na pewno ktoś z forumowiczów grzebał przy napędach i ma doświadczenie z takimi operacjami.
        Last edited by David853; 30.09.2014, 07:03.

Skomentuj

dzisiaj i tak większość muzyki pobiera się przez internet.
          audiofil nie lubi plików i DSP nie chcąc wiedzieć że w studiu cały czas używa się DSP i nagrywa się najpierw do plików 24 bit ...
          http://www.rane.com/note160.html
          Amethyst Trinnov Audio

Skomentuj

Panowie proszę o czytanie ze zrozumieniem..

"Nie chcę żadnego innego odtwarzacza dla mnie jest to "ten jedyny" "

On gra tak jak mi się marzyło. Po prostu.

Skomentuj

Ja kiedyś próbowałem ratować jakieś dvd lg, cena lasera mnie skutecznie do tego zniechęciła, albo szukasz instrukcji - dowiadujesz się co tam siedzi i szukasz napędu, niestety te urządzenia są nastawione na krótki żywot .

Skomentuj

Ustal jaki tam siedzi laser i poszukaj. Wymiana jest banalnie prosta. Ja wymieniałem w Grundig Xenaro sam laser bez mechanizmu cena była śmieszna.
                Laser znalazłem tu http://www.cybor-tech.com.pl/g2-103-...d-discman.html

Skomentuj

Laser jaki siedzi w HD950 ma oznaczenie samsunga AK97-01009B.
                  Nie wiem na ile jesteś biegły z elektroniki i jakim sprzętem dysponujesz (np. oscyloskop), ale mam serwisówkę do Twojego odtwarzacza i są tam jakieś procedury testowe.
                  Jak chcesz odezwij się na PW.

Skomentuj

Kup kolejny taki sam odtwarzacz. Sorry za brak profesjonalizmu.

Skomentuj

Czaruję...
                    X