Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

pre z modelu e-408

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

pre z modelu e-408

Witam, mam problem z tym pre, kilka już poskładałem układów i zawsze ruszały od kopa, tego złożyłem , zasilacz ok mimo że trafo miało być 18v ale jak zmierzyłem ma 24v, w każdym razie nie przeszkadza to aby ustawić 15v wymagane na wyjściu (kondy w zasilaczu z zapasem V). Tranzystory mniej więcej jak w spisie lub zamienniki, sprawdzone na mierniku na hfe wszystkie sprawne, na wyjściu jednego kanału poniżej 8mV a na drugim poniżej 4mV. Wpiąłem w sprzęt gra ok, ale jak ustawiłem większy poziom głośności zaczyna wprowadzać zniekształcenia, głośniki szczególnie wysokotonowy zaczyna strzelać, jak delikatnie ścisze to gra ok, czy może to być przyczyną że wejściowe 39uF mam na 16V , reszta jest raczej z zapasem. Jak będzie trzeba podam wykaz części czy się z czymś nie walnąłem może , chyba że ktoś ma jakieś sugestię już teraz, potek na wejściu układu .

Daj rezystor w sprzężeniu zamiast 24r - 100r i sprawdź.
    Składałem wiele tych pre, części z różnych źródeł i zawsze było ok.
    Na obydwu kanałach masz to samo?

Skomentuj

Dokładnie. Na obu tak samo się dzieję jednocześnie

Skomentuj

Miałem identyczny problem. Zrób tak jak radzi dzwiedziu. Zmień R35 i R36 na 100R. U mnie pomogło.

Skomentuj

Ok. Postaram się jutro albo jakoś w ciągu tygodnia to sprawdzić. Polutowany już leżał jakiś czas, dziś miałem chwilę to podłączyłem

Skomentuj

Dobra to było chyba to, ale "głośniej" trochę sprawdzę w ciągu dnia, bo dla sąsiadów teraz trochę za wcześnie a dla mnie na dziś za późno

Skomentuj

Działa prawidłowo, wielkie dzięki, a czy testowaliście jakieś inne kondy wejściowe i wyjściowe, tzn nie chodzi mi tu o zmiane na np jakieś BG , mam panasonica ale myślę o jakiś foliowych, bo na chwilę obecną szału nie robi to pre, myślę żeby wrócić do poprzedniego .

Skomentuj

Czaruję...
              X