Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

gotowy wzmacniacz do suba z filtrem + głośnik = do 400 pln

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

gotowy wzmacniacz do suba z filtrem + głośnik = do 400 pln

chcialbym kupic :
    WZMAK
    z filtrem i zasilaczem do suba home (jako panel lub do oddzielnej budy)
    przeznaczenie - muza i film (nie impry)
    co sadzicie o tym z tej strony:
    http://www.subwoofery.pl
    lub moze od stx:
    http://www.stx.pl/index.php?vMenu=3&...0&vSubPage=291
    lub moze cos innego (co polecacie)
    tda 7294?
    samemu nie zbuduje sobie ( brak czasu i zbyt male umniejetnosci )

GŁOŚNIK:
    srednica najlepiej kolo 25cm (chcialbym zeby dosc nisko zszedl przy akceptowalnym impulsie)
    nie alphardy !!!
    Mysle o stx-27-150-4-sc choc wolalbym cos lepszego (do 150pln)
    a moze cos od tonsila??
    obudowa b-r
    pokoj 25m2

czy moze warto poczekac i skusic sie na beyme 12 Br 70 ( to juz inna klasa)

Jak chcesz taniego suba to 10calowy STX bedzie w sam raz. Sam mam zamiar takiego zrobic tylko nie mam na razie czasu. Subow mam w domu i tak za duzo bo robie je glownie z ciekawosci. Elektronike robie sam i polecam do STX-a raczej mostek TDA ktory osiagnie prawdziwe 140W/8omach. Bo te wzmaki w necie maja sporo zawyzone moce. Jak chcesz to mozemy sie dogadac bo tez jestem z wawki. Moge Ci pomoc w budowie albo zrobie calego suba poslucham troche, pomierze a potem bedzie dla Ciebie. W 400zl powinnismy sie zmiescic.

Skomentuj

jeśli chodzi o suba z tej strony http://www.subwoofery.pl , to osobiście bym nigdy nie kupił od "fachowca" który nie odrużnia bassrefleksu od bandpasa

Skomentuj

Ten "fachowiec" nazwal band-passa "bass-reflexem, dwukomorowym" . O to chodzi??
        Mi zalezy na opinii czy ta elektronika jest warta tej ceny.
        Wiem ze samemu mozna taniej. Mnie glownie krecą akustyczne strony sfery audio.
        Wiem ze to glupio brzmi ale w elektronice sie mocno ograniczam.

[ Dodano: 2005-01-10, 23:29 ]
        Raczej mi zalezy na samej elektronice. Tez lubie miec ta przyjemnosc "skladania". Co do glosnika to wciaz sie zastanawiam. Co dzien mam nowy pomysl. Pomysl powstal dosc dawno ( 2 lata temu) ale nie bylo czasu na realizacje. Jakies 2 ,5 roku temu zbudowalem podlowowki na tesli/tonsilu (byc moze je wrzuce jak bedzie chwila). Nastepnie chcialem do tego jakiegos suba. Po glowie chodzily mi rozne kombinacje. Przyszedl wreszcie czas na realizacje. Ale im wiecej pomyslow i wiedzy tym trudniej cos zdecydowac. Dosc duze wrazenie zrobil swego czasu na mnie mnie sub Rafała jeszcze ze starej wersji strony na arnie 312. no a potem cala lawina pomyslow az zglupialem i nie wiem za bardzo co wybrac. Na poczatek chce skabinowac elekrtonike wiec czekam na fachowe porady

Skomentuj

jak umiesz lutować to lepiej sam sobie zrób wzmacniacz, na tej stronce sprzedają wzmacniacze na tda7294 które na 100 % nie mają 120W , prawdopodobnie ponizej 80.
          jak zrobisz sam to zmieścisz się w 200 zł i bedziesz miał mocniejszy transformator i większa pojemność w zasilaczu , noi jaka satysfakcja

Skomentuj

dzieki za odpowiedzi.
            Wlasnie mytsle o mostku na tda.
            jeszcze sie zastanawiam nad filtrem subsonicznym (bo wciaz mysle co tam wsadzic, jak beyma to musi byc filtr ale wtedy budzet mi wzrasta)
            Elektronike jednak kupie.....

Skomentuj

Czaruję...
            X