Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Zasilanie wzmacniacza.

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zasilanie wzmacniacza.

Na elektrodzie mnie wyśmiali poprzez kolejne paragrafy regulaminu, chociaż niech tutaj ktoś okaże się bardziej pomocny...
    A mianowicie, co zrobić by ten wzmacniacz zasilić zasilaczem od laptopa, rafaelsonowi się udało zasilacz 18v prąd 1a. Oraz jakie rezystory zastosować (ile wat) i kondensatory o jakich napięciach? Dziękuję z góry za jakąkolwiek pomoc...
    A także gdzie tutaj w ogóle sygnał podpiąć no i gdzie zasilanie.
    Cofam o napięciach kondensatorów są w notceq na temat wzmacniacza, reszta pytań aktualna.
    Last edited by Milosh23; 09.11.2014, 20:42.

Jaki masz zasilacz od laptoapa tzn jakie ma napięcie na wyjściu ? Jeśli ma 18-19Vna wyjściu to po prostu podłączasz plus do punktu oznaczonego P na schemacie, do punktu zaznaczonego O podłączasz masę z zasilacza. Wejście sygnału to punkt A. Nie potrzebujesz dodatkowych kondensatorów ani rezystorów jeśli napięcie zasilania nie będzie wyższe niż 19-20V.

Skomentuj

Rozumiem, dziękuję, zasilacz bodajże 19v już nie pamiętam, a nie mam go przy sobie, ale jest on starego dell inspiron 1000. A rezystory o ilu watach mają być? Bo są po 4 waty osiem i nie wiem jakie kupić, w notce nic o nich nie ma.

Skomentuj

Które rezystory po 4 waty..?

Skomentuj

Rezystory w układzie standardowo 0,25W, a napięcie kondensatorów 25V wystarczy. Więcej przeczytasz Tu http://serwis.avt.pl/manuals/AVT2464.pdf
          Last edited by Rafells; 09.11.2014, 20:54.

Skomentuj

Co jeśli nie mogę znaleźć jednego rezystora 10 kohm o mocy 0,25 W? Czy 0,5 W się nada?

Skomentuj

Czaruję...
            X